Новини
18 Лютого 2021
736

Ціна нафти Brent піднялася вище $65 за барель

На фоні новини Саудівська Аравія задумалася про збільшення видобутку

У четвер, 18 лютого, нафта продовжує дорожчати на фоні різкого скорочення видобутку у США через сильні морози, повідомляє Bloomberg.

Так, у середу, 17 лютого, Brent завершила торги вище $65 за барель, вперше з 21 січня 2020 року, коли пандемія COVID-19 ще не розпочалася. “Сильні морози торкнулися не тільки Техасу, а й декількох інших штатів, викликавши перебої в енергопостачанні, що спричинило припинення роботи ряду великих нафтопереробних підприємств, а також скорочення видобутку нафти й газу”, — пише агенція. І наголошує, що обсяг видобутку нафти у Штатах упав майже на 40%.

Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures станом на ранок у четвер становить $65,21 за барель, що на $0,87 (1,35%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 17 лютого ці контракти подорожчали на $0,99 (1,6%) — до $64,34 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становить $61,81 за барель, що на $0,67 (1,1%) вище рівня на закриття ринку у середу. Напередодні ці контракти подорожчали на $1,09 (1,8%) — до $61,14 за барель.

Зниження видобутку у США склало в цілому понад 4 млн барелів на добу (б/д). При цьому скоротився попит на бензин, оскільки через сильні морози багато американців змушені уникати поїздок на автомобілях.

На фоні зростання цін до докризового рівня, Саудівська Аравія вирішила збільшити видобуток нафти, повідомляє WSJ.

Через повільне відновлення попиту королівство раніше пообіцяло різко скоротити видобуток на два місяці, але продовжувати ці обмеження не має наміру. “Саудівська Аравія збирається оголосити про своє рішення на зустрічі коаліції виробників нафти у березні”, — зазначає видання.

На початку року королівство оголосило про скорочення видобутку на 1 млн барелів на добу в лютому та березні, щоб стимулювати підвищення цін на нафту. “Тепер, коли ціни стали відновлюватися, країна планує збільшити видобуток, але станеться це не раніше квітня у зв’язку з зобов’язаннями, які вона на себе вже взяла”, — уточнює WSJ.

При цьому співрозмовники видання повідомили, що плани можуть скасувати, якщо ситуація зміниться. Поки ж впевненість у відновленні цін на нафту зростає.

Нагадаємо, з початку лютого нафта почала дорожчати. Зокрема, 8 лютого, ціна за “чорне золото” збільшилася до $60 за барель через високий попит у Китаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram