Новини
22 Листопада 2019
1 264

Цікаві речі за великі гроші: Комікс Marvel продали на аукціоні за $1,26 млн

Колекціонери рідкісних речей можуть заплатити будь-які гроші

Найперший в історії комікс про персонажів всесвіту Marvel був проданий на американському аукціоні за рекордні $1,26 млн, повідомляє Reuters.

Випуск коміксів, проданий на торгах в аукціонному домі Heritage Auctions, був опублікований в 1939 р. Головні його персонажі — Людина-факел і Немор (Підводник).

Щасливий володар проданого примірника раніше придбав його у звичайному газетному кіоску в Пенсильванії. Експерти оцінили стан коміксу в 9,4 за десятибальною шкалою.

Минулий рекорд на аукціоні поставив комікс від Marvel 1962 р. випуску. У ньому вперше з’явилася Людина-павук. Видання продали у 2011 р. за $1,1 млн.

На фото: картка Pokemon Illustrator

А от, як пише Kotaku, в жовтні 2019 р. одна з найрідкісніших карток Pokemon була виставлена ​​на аукціоні Weiss в Нью-Йорку. В результаті її вдалося продати за $195 тис. В даний час картка є найдорожчою з усієї серії всесвіту Pokemon.

Минулий покупець одного з примірників рідкісної картки із зображенням Пікачу придбав її у 2013 р. Тоді колекціонерові довелося заплатити $54,9 тис. Ціна також була встановлена ​​в ході аукціону.

Всього у світі налічується 39 карток Pokemon Illustrator. У 1997-1998 рр. їх отримали переможці конкурсу коміксів. Скільки карток збереглося в гарному стані невідомо. За розрахунками видання, їх не більше десяти.

Ще одна з унікальних покупок — ноутбук 2008 р. з набором із шести найгірших комп’ютерних вірусів та шкідливих програм. Його придбали на аукціоні за $1,3 млн як об’єкт мистецтва. Покупець вирішив залишитися невідомим, повідомляє Business Insider.

Заражений ноутбук Samsung NC10 2008 р. являє собою художню інсталяцію “Сталість хаосу” художника Го Про Донга. Через свою роботу Донг критикує сучасну культуру, яка розвивається винятково навколо інтернету.

Створити “Сталість хаосу” художнику допомогла компанія з кібербезпеки Deep Instinct, яка надавала шкідливі програми й технічну експертизу. Донг заявив, що всі типи вірусів, які живуть в ноутбуці 11-річної давності, завдали світовій індустрії збиток на $95 млрд.

Заражений ноутбук неможливо під’єднати до інтернету. До того ж USB-порти також не працюють. Тому передати віруси на інші пристрої не вийде.

Тож, інсталяція “Сталість хаосу” містить в собі шість вірусів:

• Вірус ILOVEYOU, який поширювався поштою Outlook і торкнувся понад 500 тис. систем. Збиток: $15 млрд, з яких в перший тиждень — $5,5 млрд.

• Поштовий хробак Mydoom, проникаючи в комп’ютери, залишав їх відкритими для інших типів вірусів. Загальний збиток: $38 млрд.

• Черв’як і троянський SoBig поширювався на інші комп’ютери, зчитуючи всю базу поштових адрес користувача, який активував заражене посилання. Збиток: $37 млрд.

• Вірус-вимагач WannaCry шифрував всі дані користувача і відкривав до них доступ тільки за викуп у криптовалюті. Атака торкнулася понад 200 тис. комп’ютерів у 150 країнах. Сума накопичень: $4 млрд.

• DarkTequila — шкідливе ПЗ, поширене в Латинській Америці. Збирав облікові дані із зараженого комп’ютера і використовував їх для додаткових атак на інші сервіси користувача. Збиток не підрахований.

• BlackEnergy — шкідливе ПЗ, яке викликало масштабне відключення електроенергії в Україні у 2015 р. Збиток також не підрахований.

Нагадаємо, у першій половині 2019 р. данська компанія Lego збільшила продажі на 4% до 14,8 млрд данських крон ($2,2 млрд), у першу чергу завдяки реалізації лего-супергероїв та злодіїв, таких як “Капітан Америка”, “Залізна людина” й “Танос” із фільмів “Месники” від Marvel.

Investory News підготували добірку найдорожчих та неперевершених іграшок світу. Найдорожча з них — механічна лялька L’Oiseleur (“Птахолов”), зібрана з 2340 деталей полірованої сталі, за $6,25 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram