Новини
11 Лютого 2022
588

Цифровий юань за кількістю транзакцій перевершив Visa на Зимових Олімпійських іграх

Використання електронної валюти, на думку організаторів, зменшить контакт між людьми

У день відкриття зимових Олімпійських ігор в Пекіні кількість платежів цифровим юанем (e-CNY) була більшою, ніж кількість транзакцій через Visa. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Visa має ексклюзивний контракт, яким на Зимових Олімпійських іграх роздрібні продавці не можуть приймати оплату через інші популярні платіжні системи. “Однак платіжна система не відмовилася від варіантів оплати у цифровій валюті центрального банку Китаю”, — пише видання.

І додає, що на думку пекінського організаційного комітету Олімпійських ігор, заміна готівки на e-CNY значно знизить контакти між людьми та як наслідок — зменшить ризик поширення COVID-19.

Всередині “карантинної зони” відвідувачі й технічний персонал можуть обмінювати валюту на цифрові юані за допомогою криптоматів. Чимало продавців також приймають e-CNY як оплату, коли знаходяться за межами “карантинної зони”.

У 2021 році влада Китаю визнала, що всі криптовалюти, зокрема Bitcoin, не є фіатними валютами та не можуть бути в обігу на ринку КНР. У спільному повідомленні Народного банку Китаю та дев’яти державних відомств комерційні операції з віртуальними валютами віднесено до незаконної фінансової діяльності з перспективами кримінального переслідування.

Нагадаємо, у жовтні минулого року управління грошового обігу Гонконгу опублікувало документ, в якому описало варіанти технічної реалізації власної цифрової валюти. Детальний дизайн планують представити до середини 2022 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram