Новини
6 Травня 2020
866

Цифрова трансформація: Microsoft інвестує $1 мільярд у національний хмарний сервіс Польщі

План співробітництва розрахований на наступні 7 років

Фото: news.microsoft.com

Microsoft інвестує $1 млрд у “прискорення інноваційного розвитку та цифрової трансформації” Польщі. Згідно із планом співробітництва, який розрахований на наступні сім років (з 2020-го по 2027-й рік), у Польщі буде побудовано новий локальний центр обробки даних, який стане частиною глобальної хмари Microsoft, про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що завдяки Центру обробки даних і супутніх ініціатив, стартапи, підприємці, підприємства та польський уряд матимуть доступ до передових хмарних сервісів і офісних інструментів корпоративного рівня (Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform й інші).

“Microsoft уже підписала угоду про стратегічне партнерство з місцевим постачальником хмарних обчислень Chmura Krajowa з метою досягнення всіх поставлених цілей”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки масштабному плану з діджиталізації Польщі, Microsoft розраховує залучити приблизно 150 тисяч осіб, враховуючи IT-фахівців, викладачів і студентів, щоб за допомогою сучасних цифрових технологій допомогти організаціям змінитися в кращу сторону.

“Програма розвитку включає проведення курсів навчання, освітніх семінарів з метою розвитку відповідних навичок. Серед предметних областей – Інтернет речей, машинне навчання та штучний інтелект”, – повідомили у компанії.

Як зазначив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій, інвестиції Microsoft у Польщі мають велике значення для підприємств, державних установ і системи освіти. “Вони дозволять виконати цифрове перетворення та впровадити нові стандарти роботи. Наша головна мета – прискорити перетворення Польщі в технологічний центр Центральної та Східної Європи”, – зазначив він.

Нагадаємо, Microsoft Corp відзвітувала про фінансові показники, які перевершили всі очікування Уолл-стріт. Так, чистий прибуток у січні-березні склав $10,752 млрд, або $1,40 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $8,809 млрд, або $1,14 на акцію, отриманими за аналогічний період минулого року. Виторг при цьому досяг $35,021 млрд проти $30,571 млрд роком раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram