Новини
29 Січня 2021
1 052

Чудодійні твіти: Ілон Маск допоміг злетіти акціям біткоїна, розробника гри Cyberpunk 2077 і GameStop

Всесвітньо відомому бізнесмену варто претендувати на відсотки через свої успішні “рекламні лозунги”

Біткоїн зріс в ціні на 19% після того, як глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск додав хештег #bitcoin до свого підпису в Twitter. За даними CoinDesk, до 15:50 найпопулярніша криптовалюта коштувала $37,6 тис. Протягом години до цього стрибка ціна біткоїна варіювалася від $32,1 тис. до $32,6 тис.

Минулого тижня вартість біткоїнів вперше з 5 січня опустилася нижче $30 тис., до $28,95 тис. Нагадаємо, ця криптовалюта значно зросла в ціні в другій половині грудня 2020 року. 8 січня вартість досягла $41,95 тис.

Ілон Маск “мав необережність” також поділитися своєю думкою про гру Cyberpunk 2077 CD Projekt, після чого акції розробника стрімко злетіли.

Він опублікував у Twitter фотографію нового електрокара Tesla Model S Plaid, зазначивши, що в машині можна грати в Cyberpunk, Witcher 3 і кілька інших відеоігор на 17-дюймовому екрані.

“Естетика гри Cyberpunk неймовірна”, — написав Маск. Після цього твіту, 28 січня, акції CD Projekt під час денних торгів різко зросли на 19%. Зростання акцій гейм-студії стало найсильнішим з червня 2015 року, повідомляє Bloomberg.

Після випуску Cyberpunk 2077 геймери скаржилися на помилки в грі та низькій продуктивності на старих консолях. Sony навіть видалила гру з цифрового магазину PlayStation Store, запропонувавши покупцям повне повернення грошей.

Тиждень, що минає був відзначений “дикою волатильністю” на фондових ринках, підживлюючись активністю трейдерів-любителів, пише CNBC. Акції офлайн-магазину дисків з відеоіграми GameStop злетіли після того, як користувачі Reddit почали масово скуповувати їх, щоб провчити інвесторів, які шортили акції компанії.

Хедж-фонду Melvin Capital довелося закрити шорт в GameStop з величезним збитком. Інвестори втратили $5 млрд, оскільки робили ставки на зниження акцій GameStop у 2021 році. Вартість акції зросла до $150 за штуку (чотири місяці тому акції коштували $6). У січні зростання становило 685%.

Ілон Маск опублікував у Twitter посилання на спільноту в Reddit, учасники якого почали скуповувати акції GameStop. Акції виросли 26 січня на понад 60% після твіту Маска. У соцмережі у підприємця, як відомо, понад 43 млн передплатників.

Нагадаємо, компанія SpaceX F запустила ракету-носій Falcon з рекордною кількістю супутників на одну ракету. У складі місії Transporter-1 — 143 супутники, що на 39 одиниць більше, ніж 2017 року.

Як писали раніше Investory News, на початку жовтня SpaceX отримала контракт від Пентагона на виробництво супутників для відстеження ракет. Аналогічний контракт отримала також компанія L3 Harris Technologies.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram