Новини
21 Лютого 2022
797

Чотири італійські музеї, зокрема галерея Уффіці, будуть продавати NFT-версії картин

Кожен екземпляр коштуватиме колекціонерам від €100 до €250 тисяч

На фото: галерея Уффіці

Чотири великі італійські музеї — галерея Уффіці, пінакотека Брера, Амброзіанська бібліотека та Палаццо делла Пілотта будуть продавати цифрові копії творів мистецтва зі своїх колекцій у форматі NFT, повідомляє Artnet.

Інституції уклали угоду з компанією Cinello, яка виставила діджитал-копії шести відомих італійських полотен, зокрема робіт Рафаеля та Леонардо да Вінчі, у лондонській галереї Unit. Твори демонструють глядачам на цифрових екранах — усі роботи були сертифіковані на блокчейні Ethereum і можуть бути продавані як NFT-токени. Полотна доступні тиражами по дев’ять штук, кожен екземпляр коштуватиме колекціонерам від €100 до €250 тис.

Половину коштів від продажу передадуть на програми зі збереження цінних творів мистецтва, а суму, що залишилася, розділять між собою компанія Cinello і галерея Unit.

“Музеям потрібна революція, якщо хочуть вижити. За один рік пандемії європейські інституції втратили 70% відвідувачів та від 70% до 80% прибутку. Ці цифри вражають, але ситуація в Італії була ще гірша — тут втратили майже 90% доходів”, — наголосив під час відкриття проєкту професор Гвідо Герцоні.

Він уточнив, що стан галереї Уффіці та інших великих музеїв багато в чому залежить від міжнародного туризму, а отже, в умовах пандемії інституції мають знайти спосіб презентувати твори за кордоном та отримувати прибуток іншим способом — за допомогою цифрових активів.

“NFT не конкурують з оригінальними картинами. Важливо визнати, що вони є репродукціями. Вони гарантія того, що ці культові твори житимуть серед нових поколінь ентузіастів мистецтва і лише посилюють досвід особистого знайомства з оригінальними роботами”, — уточнює директор галереї Unit Джо Кеннеді.

Тим часом New York Stock Exchange (NYSE) подала заявку до Відомства з патентів і товарних знаків США, в якому йдеться, що вона хотіла б стати фінансовою біржею для криптовалют та NFT. Докладінше — за посиланням.

Investory News також дізналися про кращі NFT-платформи та практичні способи використовувати токени. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram