Новини
14 Жовтня 2020
1 085

Чотири iPhone 12 і розумна колонка: Головне з презентації Apple

Старша модель отримала більш цікаві камери

13 жовтня Apple провела презентацію, де показала наступне покоління своїх смартфонів і маленьку колонку HomePod mini.

Через пандемію нові iPhone затрималися на місяць. Зате й моделей цього разу більше звичайного: чотири, а якщо враховувати що відрізняються обсягом збереження даних, то вся дюжина.

Але розмірів три, а лінійка ділиться на дві частини: базові iPhone 12 і Pro (ті, своєю чергою, відрізняються не тільки діагоналлю екрана).

Загальне у всіх чотирьох моделей — процесор A14, як у новому iPad Air. Виробник мікросхем TSMC заявляв, що завдяки зменшеним транзисторам вдалося збільшити продуктивність на 15% (перші тести планшета показали ще більший приріст) і скоротити енергоспоживання на 30%, що дуже до речі, оскільки в iPhone 12, подейкують, зменшили акумулятори.

Всі iPhone 12 оснастили OLED-екранами. Спочатку в найдешевші моделі ставили LCD-дисплеї. На око це могли помітити хіба що фахівці, але в OLED-екранах є ще одна перевага — зазвичай їм, як і новим процесорам, теж потрібно менше енергії. Збільшеної до 120 Гц частоти розгортки, як у багатьох флагманах на Android, у них не буде. Це зробило б картинку більш плавною, але збільшило б витрати енергії.

На фото: iPhone 12 Pro

Трохи змінився дизайн. Краї, як за часів iPhone 5, стали плоскими (в останні роки їх округляли), а товщина апаратів зменшилася. Моноброва з фронтальною камерою і датчиками залишилась.

В iPhone нарешті з’явився 5G-модем. Але 5G — загальна назва для зв’язку у двох діапазонах частот. Перший дає мало переваг перед 4G (у всякому разі поки що), а в другому сигнал легко згасає. Нові смартфони працюють тільки в першому діапазоні (нижче 6 ГГц).

В комплекті не буде блоку живлення для провідної зарядки. Крім самого гаджета в комплект поставки входить кабель USB Type-C на Lightining. У корпус вбудовані магніти, анонсована підтримка технології MagSafe — зарядка, що складається, для iPhone 12 та Apple Watch. Завдяки цьому iPhone 12 буде простіше закріплюватися на бездротових зарядках.

Про відмінності. iPhone 12 mini — молодша модель з 5,4-дюймовим екраном і алюмінієвим корпусом трохи більше, ніж в iPhone SE, але менше, ніж в iPhone 8.

Задніх камер дві: ширококутна та надширококутна (в кадр потрапляє більше простору). На вибір — три різновиди: з 64, 128 або 256 ГБ пам’яті.

Кольори: чорний, білий, червоний, синій, зелений.

На фото: iPhone 12 mini

iPhone 12: все те ж саме, але діагональ екрану складає 6,1 дюйма. У цій моделі, як і у попередника, подвійний модуль камери, кожна з роздільною здатністю по 12 мегапікселів. Одна з камер надширококутна, а діафрагма в основної — f/1.6. Нічний режим буде працювати на всіх камерах, зокрема й на фронтальній.

iPhone 12 Pro — розміри ті ж, що в iPhone 12, але рама корпусу зроблена не з алюмінію, а зі сталі (кришка також скляна), встановлені ще одна задня камера з двократним оптичним зумом і лазерний датчик, який визначає відстань до об’єктів у кадрі. Цей сенсор допомагає при зйомці вночі та в додатках з доповненою реальністю. Раніше він з’явився в iPad Pro. Також у цій моделі відрізняються розміри збереження даних (128, 256 або 512 ГБ) і кольору: світло-жовтий, сріблястий, графітовий і синій.

iPhone 12 Pro Max — старша модель. В цілому вона ідентична iPhone 12 Pro, але оснащена 6,7-дюймовим екраном і третьою камерою з 2,5-кратним оптичним зумом.

Ціни на iPhone 12 mini стартують від $699. Продажі почнуться 13 листопада, а передзамовлення відкриють за тиждень до цього.

Разом з тим за iPhone 12 в мінімальній комплектації попросять $799. Продажі почнуться 23 жовтня, а передзамовлення відкриють за два дні до цього.

Ціни на iPhone 12 Pro стартують з $999 (модифікація зі 128 ГБ пам’яті), передзамовлення для США з 16 жовтня. Водночас iPhone 12 Pro Max можна буде купити за $1099 (продажі почнуться 23 жовтня, передзамовлення — за два дні).

Перед смартфонами Apple показала маленьку розумну колонку HomePod mini з голосовим асистентом Siri. Дві такі колонки об’єднуються в стереопару, а ще їх можна використовувати як інтерком, якщо пристрої розташовані в різних кімнатах.

Також через колонку можна управляти смартфоном iPhone, планшетом iPad і аксесуарами з HomeKit. HomePod mini буде працювати зі сторонніми стрімінговими сервісами, але не всі будуть підтримуватися відразу. У продаж надійдуть моделі сірого та білого кольорів. Ціна — $99.

Як писали раніше Investory News, Apple 1 жовтня подала заявку на реєстрацію патенту на пристрій з гнучким дисплеєм, який може самостійно відновлюватися від пошкоджень.

Нагадаємо, 15 вересня  Apple провела щорічну осінню презентацію нових продуктів: Apple Watch Series 6, iPad 8-го покоління, iPad Air 4 тощо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram