Новини
15 Березня 2022
813

Chornobyl, а не Chernobyl: S.T.A.L.K.E.R. 2 змінила назву та не вийде в росіїї

Команді не шкода втрачати користувачів, які підтримують війну

GSC Game World продовжує реагувати на цинічне та жорстоке вторгнення рф в Україну. Спочатку студія офіційно засудила дії росію та припинила продаж своїх ігор на території країни-агресора. А нещодавно вона зробила ще кілька сміливих кроків. Компанія перейменувала S.T.A.L.K.E.R. 2 і заявила, що очікуваний багатьма сиквел не реалізуватиметься в росії, пише УНІАН.

На сторінці майбутньої другої частини Steam можна побачити, як змінилася її назва. Раніше GSC використовувала приставку Heart of Chernobyl, а тепер Heart of Chornobyl.

Різниця може здатися мінімальною, але насправді рішення важливе. Тепер у назві є українське слово “Чорнобиль”, а не російське “Чернобиль”. Минулого літа на цьому фоні виник невеликий скандал. Нашим геймерам не сподобалося, що GSC використовувала транслітерацію з російської.

Студія також опублікувала об’ємну посаду з інформацією про припинення продажів S.T.A.L.K.E.R. 2 у рф. Розробники підтримали Україну і написали: “Аполітичності не місце там, куди приходить смерть. Кожна копійка податків, які йдуть в росії — це фінансування вбивства наших дітей і близьких, руйнування наших міст”.

Далі GSC повідомила, що закриває попереднє замовлення цифрової версії S.T.A.L.K.E.R. 2 у рф. Хто встиг придбати гру раніше, той її отримає. Фізичні видання повністю відкликані — гроші за їхні попередні замовлення можна буде повернути у торгових мережах, де купували. GSC окремо наголосила, що команді не шкода втрачати користувачів, які підтримують війну. А таких у росії багато.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram