Новини
28 Липня 2021
505

Чистий продаж валюти населенням з початку року перевищив $2 мільярди

Минулого тижня на міжбанку попит на іноземну валюту переважав над пропозицією

Чистий продаж іноземної валюти населенням (в готівковій та безготівковій формі) з початку липня становить майже $400 млн, а з початку року перевищив $2 млрд, виступаючи вагомим фактором збалансування попиту і пропозиції іноземної валюти на ринку, пише глава ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.

Він вказав, що на міжбанківському валютному ринку минулого тижня попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків переважав над пропозицією, однак ситуація на ринку залишалася збалансованою, з огляду на активні операції банків з власною валютною позицією.

На міжбанку Нацбанк зміг з початку року викупити $876 млн, з яких з початку липня $72 млн, зокрема $20 млн — цього понеділка.

За даними глави ради НБУ, з урахуванням $500 млн, що надійшли від дорозміщення Мінфіном єврооблігацій-2029 на $500 млн, міжнародні резерви України перевищили $29 млрд.

Як пише Інтерфакс-Україна, Нацбанк виходив на міжбанк з метою стримування зміцнення гривні й у вівторок, 27 липня, купивши, за оцінками учасників ринку, від $50 млн. Однак він все одно дозволив курсу гривні пробити рівень 27 грн/$1, і зараз нацвалюта торгується на рівні близько 26,9 грн/$1.

Нагадаємо, Нацбанк планує поступово скасувати вимогу для юридичних і фізичних осіб-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов’язання, зокрема, з 20 липня дозволив бізнесу купувати інвалюту в межах €100 тис. (в еквіваленті) на день без наявності підстав і зобов’язань та подання в банк підтверджувальних документів. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram