Новини
24 Квітня 2020
1 050

Чистий прибуток Intel у першому кварталі виріс на 42%

Виручка збільшилась на 23% і склала понад $19 мільярдів

Чистий прибуток американської компанії Intel, одного з найбільших у світі виробників комп’ютерних компонентів, в першому кварталі 2020 р. збільшилася на 42% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 р. — до $5,66 млрд, йдеться у прес-релізі компанії.

Скоригований чистий прибуток на акцію склав $1,31 проти $0,87 роком раніше. Виручка склала $19,83 млрд, збільшившись на 23%. При цьому аналітики прогнозували виручку в $18,63 млрд.

Компанія прогнозує, що виручка в другому кварталі складе близько $18,5 млрд. При цьому Intel не представила прогноз на рік через значну економічну невизначеність.

В Intel зазначають, що пандемія COVID-19 може зробити істотний негативний вплив на фінансовий стан і результати її діяльності. “Складно передбачити характер і ступінь її впливу на попит на нашу продукцію”, — йдеться в прес-релізі.

Американська корпорація Intel була заснована в 1968 р. Вона виробляє широкий спектр електронних пристроїв і комп’ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори.

Акції Intel з початку 2020 р. подешевшали на 1,35%.

Як писали раніше Investory News, Intel вирішив придбати за $2 млрд ізраїльську компанію Habana Labs — розробника чіпів для штучного інтелекту.

На фоні пандемії також збільшив свій скоригований квартальний прибуток на 23% трансатлантичний біржовий оператор Nasdaq Inc. Волатильність ринку пішла на користь біржовим операторам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram