Новини
15 Серпня 2019
947

Чимало випито: Carlsberg за пів року збільшив чистий прибуток на 24,6%

Азія стала найдинамічнішим ринком для пивоварної компанії 

Пивоварна група Carlsberg відзвітувала про результати за перше півріччя 2019 р. Чистий прибуток групи зріс на 24,6%, до $461,3 млн. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

Прибуток на акцію за січень-червень склав 20,3 крони ($3,04) проти прибутку в 16,2 крони ($2,4) роком раніше.

Виручка Carlsberg за шість місяців збільшилася на 6,5% рік до року, до 32,99 млн крон ($4,9 млрд).

Азія, найдинамічніший ринок пивоварного виробника, забезпечила зростання чистої виручки на 15%, піднявши на 8,5% зростання обсягу і збільшивши продажі преміальних брендів, навіть всупереч тому, що, як йдеться в повідомленні компанії, китайський ринок дещо просів.

“В Азії все виглядає добре як за обсягом, так і за ціною, а також по їх різним сортам пива. В Росії ж в цьому році конкурентне середовище посилилося. В результаті органічне зниження загальних обсягів склало 3%”, – зазначають у компанії.

Пивоварна компанія Carlsberg, заснована в 1847 р. в Данії, сьогодні займає провідні позиції на світовому ринку пива. В її портфелі близько 140 брендів, в тому числі Carlsberg, Tuborg, Kronenburg, “Балтика” й інші. Продукція продається в понад 150 країнах.

Нагадаємо, ще навесні зареєстрована в Швеції “Балтік Беверіджиз Інвест Акцеболаг” (ББІ “Акцеболаг”) оголосила про намір скористатися правом на примусовий викуп акцій (squeeze-out) у міноритаріїв однієї з найбільших пивоварних компаній в Україні ПрАТ “Карлсберг Україна”.

Як відомо, за результатами минулого року ринок пива в Україні вийшов зі стагнації та продемонстрував зростання на 1,4%. Найбільшу частку все ще займають великі промислові підприємства.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram