Новини
11 Грудня 2019
882

Chevron планує продати частину газових проектів

Таким чином компанія готується до довгострокового періоду низьких цін

Фото: Daniel Acker/Bloomberg

Американська нафтогазова компанія Chevron заявила, що розраховує скоротити вартість своїх активів в цьому кварталі на $10 млрд — $11 млрд. Компанія також розглядає можливість продажу деяких проектів з видобутку природного газу, щоб підготуватися до затяжного періоду низьких цін, повідомляє Reuters.

Друга за величиною нафтова компанія США, яка планує залишити свою програму витрат у 2020 р. на рівні $20 млрд, заявила, що може продати видобуток сланцевого газу і свою частку в канадському проекті по зрідженому природному газу. Сан-Рамон — компанія Chevron що базується в Каліфорнії, та інші енергетичні компанії зобов’язалися обмежувати витрати після падіння цін на нафту на початку цього десятиліття, яке змусило багатьох позичати кошти для покриття витрат на довгострокові проекти.

Chevron заявила, що очікує в цьому кварталі звернення, пов’язані з глибоководним проектом в Мексиканській затоці, який вимагає вищих цін на нафту для отримання прибутку, і сланцевим газом в Аппалачах, який постраждав від низьких цін на природний газ. Він розглядає можливість продажу своєї частки в Аппалачському сланці та проекту Kitmat LNG в Канаді.

Аналітик Джевніфер Роуленд сказала, що знецінення нафтових активів Chevron було несподіваним.

Очікується, що виробництво у 2020 р. зросте на 1%. “Це набагато повільніше, ніж на 7% у 2018 р. й на 4% у 2019 р.”, — зазначив аналітик Raymond James Павло Молчанов.

У Chevron недавно попередили про масову перевитрату коштів на гігантському нафтовому проекті Тенгіз в Казахстані. У наступному році планується витратити там близько $3,75 млрд.

Chevron був одним із найсильніших гравців серед великих нафтових компаній, але повідомив про зниження прибутку в третьому кварталі на 36%, що пов’язано з нижчими цінами на нафту і газ та маржинальними доходами.

У наступному році компанія планує витратити $4 млрд у Пермському басейні, головному нафтовому родовищі США в Техасі та Нью-Мексико, і ще $1 млрд на міжнародні сланцеві проекти. У цьому році він планував витратити близько $5,2 млрд.

Також компанія витратить $2,8 млрд на свою діяльність з переробки, транспортування і збуту палива та нафтохімії, що на $300 млн більше, ніж у цьому році.

Акції Chevron закрилися на рівні $117,89 у вівторок, 10 грудня, трохи вище, ніж до публікації. В цьому році її акції виросли приблизно на 8,4%.

Нагадаємо, американська енергетична компанія Exxon Mobil готує масштабний розпродаж своїх активів на загальну суму в $25 млрд. Компанія планує зосередити діяльність на декількох великих проектах.

Як писали раніше Investory News, міністр енергетики Оману Мохаммед аль-Румі заявив, що державна нафтова компанія країни Oman Oil Co до кінця наступного року проведе IPO 20-25% своїх акцій. Активи розпродуються через низькі ціни на нафту, які призвели до істотного зростання держборгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram