Новини
21 Липня 2020
974

Chevron купує нафтогазову Noble Energy за $5 мільярдів

Це найбільша угода для енергосектору США з моменту обвалу світового попиту на нафту

Chevron Corp придбає нафтогазову компанію Noble Energy Inc приблизно за $5 мільярдів у рамках найбільшої угоди для енергосектору США з того часу, як коронавірусна криза обвалила світовий попит на нафту, повідомляє Reuters. 

Зазначається, що активи Noble розширять присутність Chevron на сланцевих родовищах Денверського басейну в штаті Колорадо й Пермського басейну в Західному Техасі та Нью-Мексико, де маржа та бурова активність різко знизилися через обвал цін на нафту.

Як зазначив глава Chevron Майкл Уирт, угода з Noble за всіма пунктами збігається з тими параметрами, на які компанія постійно наголошувала.

У результаті угоди Chevron також отримає контроль над флагманським родовищем Noble Левіафан, найбільшим родовищем природного газу у східному Середземномор’ї.

У рамках пропозиції акції Noble оцінені приблизно у $10,38 за папір, що є премією у розмірі 7,5% до ціни на момент закриття торгів у п’ятницю, 17 липня.

З урахуванням високого боргового навантаження компанії, сума операції складе близько $13 мільярдів. У понеділок, 20 липня, акції Noble зросли 5,2%, папери Chevron подешевшали на 2%.

Нагадаємо, у червні Chevron оголосила, що виставила на продаж свою частку в ЗПГ-проєкт (зріджений природний газ) на Північно-Західному шельфі (NWS) Австралії. Сума операції може скласти від $3 до $4 млрд, а вартість всього проєкту оцінюється в $34 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram