Новини
15 Вересня 2021
636

Чергова презентація Apple: iPhone 13, Apple Watch Series 7, iPad OS та iPad mini

Деякі гаджети виконані із перероблених матеріалів

Фото: Brooks Kraft/Apple Inc.

Провідний американський виробник електроніки Apple представив нові моделі своїх найпопулярніших продуктів: наступне покоління айфона — iPhone 13, “розумний годинник” Apple Watch Series 7 зі збільшеним екраном, а також нові iPad OS і iPad mini.

iPad OS оснастили процесором Apple A13 Bionic. Загальний дизайн девайса не змінився, але йому додали фронтальну камеру на 12 мегапікселів з кутом огляду 122 градусів.

При цьому через новий процесор і машинне навчання він підтримує функцію Center Stage, яка дозволяє відстежувати користувача під час запису відео або трансляції. Також девайс підтримує Apple Pencil і Apple Keyboard.

У США в продаж він надійде вже наступного тижня. Ціна за версію 64 ГБ стартує від $329.

iPad mini. Дизайн девайса тепер більше нагадує iPad Air. Його представили в чотирьох кольорах — бузковому, пудовому, бежевому та сіро-чорному.

У iPad mini 8,3 дюймовий дисплей Liquid Retina, тобто IPS панель. На кнопці включення встановлений сканер відбитків Touch ID. Тепер планшет підтримує технологію 5G.

До iPad mini додали USB Type-С, завдяки чому можна підключати аксесуари або інші пристрої, такі як камери.

Крім того, основна камера тепер 12-мегапіксельна без оптичної стабілізації, але з діафрагмою f/1.8. Фронтальна камера також 12-мегапіксельна з підтримкою Center Stage.

З’явилася підтримка Apple Pencil другого покоління. Також користувачам пропонують нові яскраві чохли для iPad mini.

Гаджет має яскравість екрану 500 ніт, а також стереодинаміки, що робить його досить непоганим домашнім пристроєм для ігор та медіа.

У продажі в США він з’явиться також наступного тижня. Вартість стартує від $499.

Смартгодинник Apple Watch Series 7. Особливий акцент під час презентації був зроблений на дисплеї — проти годинника 6 покоління він зріс у розмірах на 20%, без збільшення габаритів пристрою. Інтерфейс оновили під більший екран, в повнорозмірній клавіатурі тепер підтримується змахування.

Series 7 будуть удароміцними та водонепроникними (дотримані стандарти WR 50). В Apple заявляють, що нові Watch зможуть працювати 18 год на одному заряді, а швидкість зарядки значно зросла.

Вартість Apple Watch Series 7 стартуватиме від $399. Продажі новинки почнуться найближчими місяцями, а точніше — восени.

І нарешті смартфон iPhone 13, на якого так чекали шанувальники цього гаджета. Згідно з відеопрезентацією, апарат буде представлений у двох розмірах: звичайному з діагоналлю 6,1 дюйма ($799) і 5,4-дюймовому Mini (за $699).

Його можна буде вибрати серед п’яти різних кольорів: рожевого, синього, червоного, “темної ночі” і “блискучої зірки”.

За твердженнями розробників, передня панель виконана з Ceramic Shield, яке міцніше будь-якого іншого скла для смартфона. Вони також обіцяють високу водонепроникність — на рівні IP68.

Головне оновлення — це дві розташовані по діагоналі камери.

А фронтальна камера буде охоплювати на 20% менше місця, щоб збільшити область екрану.

Звісно, флагман підтримує передачу даних 5G.

Також розробники обладнали новий “айфон” 6-ядерним центральним процесором, акумулятора з підвищеною місткістю (працює на 2,4 год довше, ніж 12-а модель), на 28% яскравішим екраном на основі Super Retina XDR і поліпшеною 16-ядерною системою машинного навчання Neural Core, яка здатна виконувати 15,8 трлн операцій за секунду.

Крім цього, при створенні iPhone 13 використовували багато перероблених матеріалів, зокрема антени виконали з перероблених пластикових пляшок.

Apple також офіційно анонсувала свій новий “найбільш просунутий iPhone” — iPhone 13 Pro і його збільшену версію iPhone 13 Pro Max.

Смартфони отримали низку поліпшень, при цьому цінник залишився колишнім — від $999 за Pro і від $1099 за Pro Max. Передзамовлення на новинки відкривається у п’ятницю, перші постачання намічені на 24 вересня.

Серед іншого смартфони отримали повністю нову систему камер. Основний модуль повинен краще себе проявляти в умовах недостатнього освітлення через збільшений сенсор (12 МП, f/1.5), ультраширокий кут також був удосконалений (12 МП, f/1.8, 120 градусів кут огляду). Телевик (12 МП, f/2.8) тепер підтримує 3-кратний зум, через що діапазон оптичного наближення становить 6х. Всі три камери підтримують нічний режим, також з’явився макрорежим для зйомки з відстані всього у 2 см. Система оптичної стабілізації Sensor-shift доступна в обох моделях.

Нагадаємо, акції Apple оновили історичний максимум. 30 серпня, вартість паперів компанії зросла на 3,04%, завершивши день на позначці $153,12 за папір. Таким чином техногігант став найдорожчою компанією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram