Новини
24 Липня 2021
870

Через три роки в стратосфері можна буде відсвяткувати весілля

У компанії Space Perspective розповіли, що до них вже звернулися з такою заявкою

Фото: Space Perspective

У червні компанія Space Perspective оголосила про старт продажів місць на апараті “Нептун”, який з 2024 року відправлятиме туристів у стратосферу на кордон із космосом.

Всього за місяць всі квитки з фіксованою вартістю $125 тис. були розпродані, і тепер місця бронюються на 2025 рік. У Space Perspective зазначили, що серед заявок виявилися численні групові заходи, зокрема кілька весіль.

Фото: “Нептун” у небі в поданні художника/Space Perspective

Компанія з Флориди планує доставляти туристів у стратосферу на високотехнологічній версії повітряної кулі з пілотом і герметичною капсулою, підвішеною на величезному дирижаблі.

Під час шестигодинного польоту пасажири плавно піднімуться на висоту до 30 км і матимуть дві години, щоб насолодитися панорамним видом з кабіни, перш ніж апарат зробить двогодинний спуск в океан, де він безпечно приводниться. До берега пасажирів доставлять на теплоході.

Знімок зроблений Space Perspective з висоти 30 км камерою встановленою на “Нептуні” під час його випробувального польоту

Капсула, де будуть перебувати пасажири, має 5 м у діаметрі, а куля з тонкого поліетиленового матеріалу має діаметр 100 м в повністю надутому стані. Для наповнення кулі буде використовуватися водень.

У розпорядженні пасажирів будуть комфортні крісла, бар із закусками, система зв’язку Wi-Fi з можливістю прямої трансляції, панорамні вікна на 360 градусів і туалет під палубою.

Нагадаємо, минулого тижня в космос на власній ракеті відправився мільярдер і засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон, якому 18 липня минає 71 рік. Він став одним із шести людей на борту: крім нього, в польоті брали участь два пілоти й три члени екіпажу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram