Новини
20 Липня 2021
591

Через спеку минулого тижня Україна збільшила споживання електроенергії майже на 6%

Підвищене навантаження на ТЕС пов’язане й з плановими ремонтами декількох блоків АЕС

Фото: Pixabay

Споживання електроенергії в Україні протягом 12-18 липня зросло на 5,7% (на 150 млн кВт-год) проти періоду 5-11 липня — до 2,768 млрд кВт-год, повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

Згідно з її даними, за минулий тиждень на 18,8% (на 137 млн ​​кВт-год) до 5-11 липня зросло виробництво е/е ТЕС — до 867 млн ​​кВт-год.

У НЕК зазначають, що підвищене навантаження на ТЕС пов’язане з тим, що 5 з 15 блоків АЕС знаходяться в планових ремонтах, крім того, обмежена можливість значного збільшення потужності ГЕС.

Та основним драйвером зростання споживання стала посилена в країні спека: середньодобова температура повітря за тиждень зросла з +23,6 °С до +25,6 °С.

В цілому споживання е/е за 1-18 липня сстановило 6,87 млрд кВт-год, що на 4,1% більше показника прогнозного балансу.

Як повідомлялося, за даними Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, з початку календарного літа в Києві встановлено 12 температурних рекордів.

Як писали раніше Investory News, Рада зобов’язала виробників усіх форм власності, крім виробників за зеленим тарифом і тим, хто отримав держпідтримку внаслідок аукціону, з 1 вересня 2021 року до 1 квітня 2022 року продавати електроенергію за двосторонніми договорами виключно за результатами електронних аукціонів. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram