Новини
4 Червня 2021
421

Через різке падіння продажів Tesla в Китаї акції компанії обвалилися

В травні число замовлень зменшилося майже вдвічі

Акції Tesla впали більш ніж на 5% на фоні новин про те, що обсяг замовлень на продукцію компанії в Китаї в останній місяць серйозно скоротився, пише CNBC.

Видання Information з посиланням на обізнане джерело написало, що число замовлень в Китаї в травні знизилося до 9,8 тис. проти більш ніж 18 тис. замовлень у квітні. Зниження обсягів замовлень Tesla в Китаї в коментарі CNBC підтвердила і дослідницька компанія JL Warren Capital. Там оцінюють рівень обвалення приблизно в 30%, однак вважають і такий показник катастрофічним.

За останній час Tesla в Китаї зіткнулася з розслідуваннями, що стосуються питань безпеки, і відкликанням продукції. Крім того, компанія змушена розбиратися з проблемами в публічному полі через скарги споживачів.

Передбачувані потужності заводу Tesla в Шанхаї дозволяють виробляти близько півмільйона електромобілів на рік для споживачів у Китаї та на експорт в інші країни Азії та Європи.

За рік акції Tesla впали приблизно на 15%, а якщо порівняти з максимумом 29 січня втратили понад 35%.

3 червня влада Китаю повідомила, що Tesla повинна буде відкликати понад 700 автомобілів Model 3 через можливі дефекти ременів безпеки та гальмівної системи. З аналогічною вимогою компанія зіткнулася і в листопаді 2020 року — тоді вимоги китайського регулятора стосувалися майже 900 машин.

Нагадаємо, виробник електромобілів Tesla розглядає можливість купити власну фабрику з виробництва чіпів. Власна фабрика допоможе компанії подолати наслідки глобального дефіциту цього продукту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram