Новини
1 Травня 2021
782

Через помилку у ПЗ для бухобліку британська поштова компанія майже 20 років звинувачувала співробітників у крадіжці

Співробітників судили, а деякі розорялися

Фото: PA MEDIA

Британська поштова компанія Post Office з 1999 року використовувала програму Horizon, яка проводила фінансовий облік компанії — в програмному забезпеченні (ПЗ) містилася помилка, яка регулярно показувала недостачі у відділеннях пошти, пише BBC.

Нестачі керівники пошти приписували співробітникам: з 2000 до 2014 рік під суд пішли 736 осіб — багатьох засудили за підроблені документи й злодійство.

Хтось намагався покрити недостачу з власних грошей, іноді навіть закладаючи власні будинки, десятки вирушили до в’язниці, навіть вагітні жінки та батьки маленьких дітей.

У 2019 році співробітникам вдалося домогтися справедливості — суд виправдав 555 співробітників і зобов’язав компанію виплатити компенсації. Як пише BBC, з того часу суд зареєстрував ще 2,4 тис. звернень за компенсаціями. У березні судимості зняли ще з 39 осіб.

Як повідомляв BBC, Post Office знала, що помилки викликані збоєм у програмі, але продовжувала це заперечувати. За даними видання, компанія на суді заявила, що збої у програмі не можуть призвести до зникнення грошей, при цьому юрвідділ вже знав, що недостачі з’являються саме через неточності в ПЗ.

У квітні виконавчий директор Post Office Нік Рід заявив, що Horizon замінять іншою програмою. Також він повідомив, що компанія буде працювати з урядом, щоб компенсувати збитки постраждалим співробітникам.

Post Office вибачилась перед співробітникам за скоєні помилки та заявила, що шкодує про те, як це вплинуло на долі багатьох людей. Оператор прагне допомагати співробітникам у подачі апеляцій і реформує систему, щоб помилка більше не повторилася.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав цю історію “жахливою несправедливістю” і пообіцяв, що вона не повториться.

Як писали раніше Investory News, Верховна Рада України (ВРУ) підвищила неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізосіб з €100 до €150 і призначила відповідальними за сплату податків з міжнародних поштових та експрес-відправлень оператора поштового зв’язку та експрес-перевізника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram