Новини
12 Лютого 2021
577

Через пандемію у Японії створять посаду “міністра з самотності”

Основне із завдань новоствореного відомства — боротьба із самогубством

Прем’єр-міністр Японії Есіхіде Суга доручив створити посаду під назвою “міністр з самотності”, який повинен буде очолити боротьбу із самотністю та ізоляцією у країні, повідомляє Nikkei.

Суга вже прийняв рішення, що цю посаду обійме нинішній міністр у справах відновлення життєдіяльності регіонів Тецусі Сакамото — він поєднає обидві посади.

Зокрема, міністр займеться проблемою зростання самогубств. “Кількість самогубств серед жінок збільшується через затяжну пандемію. Я хочу, щоб ви визначили проблеми та прийняли комплексні заходи”, — звернувся до Сакамото прем’єр-міністр Японії.

Міністр з самотності повинен буде координувати дії відомств, які займаються профілактикою та запобіганням самогубств, а також наглядом за людьми похилого віку та дітьми з бідних сімей.

Наприкінці лютого в Японії відбудеться конференція, на якій фахівці поділяться своїм баченням, як розв’язати проблему ізоляції та самотності в країні.

Раніше Investory News писали, що уряд Японії виділить додаткові $930 млрд на підтримку економіки. Сумарно заходи підтримки у 2020 році повинні були скласти близько 40% ВВП країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram