Новини
2 Березня 2020
1 080

Через коронавірус сектор туризму в ЄС у січні втратив €1 мільярд

У січні мандрівників у країнах Європи стало на 2 мільйони менше

Туристична галузь в країнах Євросоюзу зазнає збитків через поширення у світі коронавірусу, особливо в Китаї, звідки приїжджало більшість мандрівників. Як повідомив у понеділок єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, тільки в січні втрати склали €1 млрд ($1,11 млрд), повідомляє New York Times.

“З січня європейський туристичний сектор недорахувався 2 млн мандрівників, це означає втрати €1 млрд на місяць. Я хочу нагадати, що китайські туристи у великих кількостях приїжджали до Європи, проте ось уже два місяці цього не відбувається”, — заявив єврокомісар.

Бретон розповів, що влада Італії виділила понад €3 млрд ($3,33 млрд) на підтримку північних регіонів країни, які найбільше постраждали від епідемії та вслід за нею обмежувальних заходів, зокрема малих і середніх підприємств.

“Через поширення коронавірусу економіка Італії та ФРН може увійти в рецесію”, — пояснив єврокомісар. Однак він не навів конкретні цифри, заявивши, що поки говорити про це ще рано. За його словами, точкою відліку стане кінець березня, коли компанії починають підбивати підсумки першого триместру.

За останніми даними на 2 березня, число загиблих через коронавірус досягло 3,057 тис. Всього інфекцією заразилися понад 89,083 тис. осіб, одужали 45,163 тис.

Як писали раніше Investory News, міністр туризму Вішнутама Кусубандіо заявив, що Індонезія може втратити $4 млрд доходів від туризму, якщо поїздки з Китаю будуть скасовані протягом року через вірусну епідемію. Щорічно Індонезію відвідує близько 2 мільйонів туристів з Китаю.

Нагадаємо, Всесвітня рада з туризму та подорожей (WTTC) повідомила, що збитки туристичної галузі від епідемії коронавірусу можуть скласти $22 млрд. Найбільший вплив відчують в Азії, в першу чергу у Китаї, де туризм становить 11% ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram