Новини
20 Лютого 2020
926

Через коронавірус: Китайський сервіс Meituan Dianping запустив безконтактну доставку замовлень

Вперше компанія протестувала нову послугу 26 січня 2020 року, наразі вона доступна на всій території Китаю

Китайський сервіс доставки їжі та товарів Meituan Dianping, який співпрацює з 5,9 млн партнерів, запустив безконтактну доставку замовлень на фоні спалаху коронавірусу Covid-2019, повідомляє Business Insider.

“Вперше компанія протестувала нову послугу 26 січня 2020 року в місті Ухань, де почався спалах нового типу коронавірусу. Наразі послуга доступна на всій території Китаю”, – пише видання.

І зазначає, що при безконтактній доставці кур’єр залишає замовлення у заздалегідь обговореному місці, а потім дзвонить клієнтові, який забирає товар.

“Разом із замовленням сервіс кладе в пакет картку, на якій вказана температура всіх людей, які брали участь у приготуванні та доставці їжі, а також інформація про дезінфекцію”, – розповіли у компанії.

Кур’єр Meituan Dianping з карткою/Фото: Business Insider

І додали, що з 26 січня по 8 лютого безконтактною доставкою скористалися понад 80% користувачів. “В Ухані цей показник склав 95,1%. Слідом за Meituan Dianping схожу послугу запропонували інші компанії, наприклад KFC і Pizza Hut”, – пише видання.

Крім того, на 31% зросла кількість замовлень на кілька одержувачів, а на понад 70% – на більш ніж п’ять осіб.

Наразі сервіс нараховує понад 700 тисяч кур’єрів. “Але їх все одно не вистачає, –зазначає Business Insider. – Для розв’язання цієї проблеми Meituan Dianping почала залучати співробітників ресторанів, з якими співпрацює. Багато мереж закриті через спалах коронавірусу”.

Нагадаємо, Китай виділить 71,85 млрд юанів (близько $10,3 млрд) для боротьби та профілактики нового коронавірусу.

Ще раніше уряд Китаю направив 300 млн юанів ($43,2 млн) з бюджету на боротьбу з коронавірусом у місті Ухань та провінції Хубей. Ухань став центром поширення нового вірусу, виявленого в кінці 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram