Новини
21 Лютого 2020
856

Через коронавірус: Ціна золота досягла максимуму за останні сім років

Все через побоювання з приводу поширення смертельної хвороби за межами Китаю

Ціна золота зросла до семирічного максимуму на фоні побоювань інвесторів, пов’язаних з впливом китайського коронавірусу на світову економіку, повідомляє MarketWatch.

Так, котирування квітневих контрактів на золото на Comex у четвер, 20 лютого, збільшилися на 0,5%, до $1620,5 за унцію. “Це найвища ціна на закриття з 14 лютого 2013 року”, – йдеться у повідомленні. На торгах 21 лютого золото продовжило зростання та досягало $1638,4 за унцію. 

Як зазначає Reuters, “безпечна гавань” отримала підтримку цього тижня попри те, що Китай прийняв нові заходи монетарного стимулювання для боротьби з економічними наслідками спалаху вірусу: Народний банк Китаю знизив базову ставку кредитування з 4,15% до 4,05% річних. Ставка за п’ятирічними кредитами була знижена до 4,75% річних з 4,8%.

Золото росте у ціні паралельно з підвищенням курсу долара, що не типово. Індекс ICE Dollar, який показує вартість долара відносно шести основних світових валют, у четвер виріс за підсумками третьої сесії поспіль і досяг максимуму за три роки.

За словами аналітика Oanda Крейга Ерлама, єдиним можливим поясненням зростання золота в цій ситуації є очікування того, що центральні банки будуть змушені “вливати” в систему більше ліквідності для управління ситуацією з коронавірусом.

З останніх новини – Південна Корея повідомила у п’ятницю про 52 нові випадки захворювання вірусом у країні, довівши загальне число випадків інфікування до 156, а Японія повідомила про перші смертельні випадки на борту круїзного судна, що знаходиться на карантині, на частку якого припадає найбільша кількість хворих за межами Китаю.

Крім того, до вже наявних побоювань додалися попередження, зроблені главою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедросом Аданом Гебреісусом, про те, що глобальний спалах вірусу може статися у будь-який момент.

“Кількість випадків захворювання у світі дуже мала, у порівнянні з тими, що є в Китаї, але така ситуація може бути недовгою”, – зазначив він журналістам у штаб-квартирі організації в Женеві.

Раніше Investory News писали, що поширення нового типу коронавірусу вплине на економічне зростання. Так, наразі вже, наприклад, ціни на мідь і залізну руду стрімко падають.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram