Новини
8 Липня 2020
827

Через Google та Amazon пройшла реклама на сайти з фейком про коронавірус на $20 мільйонів

Global Disinformation Index провела дослідження: фейки визначили на 480 англомовних сайтах

Рекламні цифрові платформи Google, Amazon і ряд інших технологічних компаній розмістять у поточному році рекламу на $25 млн на сайтах, що поширюють фейкову інформацію про коронавіруси, свідчать дані опублікованого дослідження, яке провела дослідницька група Global Disinformation Index (GDI).

На Google та Amazon з цієї суми доведеться $20 млн. З них: рекламні платформи Google забезпечать $19 млн, або $3 з кожних $4, які отримають як дохід від розміщення реклами на сайтах, що поширюють фейки про коронавірус.

На другому місці за обсягом розміщення реклами на таких сайтах компанія OpenX — $2,6 млн. На третьому — Amazon з $1,7 млн. Серед брендів, чия реклама виявлялася на таких сайтах, GDI вказує L’Oreal, Canon, Merck, Seat, Bloomberg і багато інших.

В рамках дослідження GDI проаналізувала розміщення реклами в період з січня по червень на 480 англомовних сайтах, які публікують фейки про коронавіруси. Ці дані, а також сума потенційних доходів від розміщення реклами були перераховані на весь 2020 р., що й дало вищевказані цифри.

GDI зазначає, що ці оцінки можуть бути лише вершиною айсберга. При цьому жодна із зазначених в дослідженні технологічних компаній, що розміщують рекламу через свої рекламні платформи, не відповіла на запит GDI.

Нагадаємо, 6 липня, ціна за акцію американської Amazon вперше за історію компанії склала понад $3 тис. Ринкова капіталізація компанії перевищила $1,5 трлн.

Як відомо, Deutsche Bank повідомив у вівторок, 7 липня, що досяг угоди з Google про співпрацю у сфері хмарних технологій. Німецький банк хоче залучити хмарні технології для оновлення своєї системи зберігання та обробки даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram