Новини
9 Січня 2020
995

ChemChina і Sinochem об’єднають свої активи в нову компанію Syngenta Group

Холдингова група стане світовим лідером у виробництві ресурсів для сільського господарства

ChemChina і Sinochem оголосили про злиття, результатом якого стане об’єднання підприємств в нову холдингову компанію Syngenta Group. Про це повідомляється на сайті Syngenta.

Очікується, що нова група стане світовим лідером у виробництві ресурсів для сільського господарства: засобів захисту рослин, насіння, добрив, додаткових сільськогосподарських і цифрових технологій, а також новітньої розвиненої мережі дистрибуції в Китаї, допомагаючи аграріям по всьому світу.

У повідомленні уточнюється, що бізнеси, що входять в нову групу: ADAMA, Syngenta та відповідні сільськогосподарські підрозділи Sinochem — протягом останнього року зробили значні кроки в напрямку співпраці. Створення групи сприятиме подальшій колаборації компаній і більш ефективному використанню певних можливостей.

Фінансовий директор (CFO) і член Syngenta Executive Team Марк Патрік покине компанію в кінці січня 2020 р. Його змінить Чен Ліхтенштейн — нинішній президент і виконавчий директор ADAMA.

У свою чергу, Ігнасіо Домінгеса, який в даний час є співголовою і комерційним директором компанії, буде призначено на посаду президента і генерального директора ADAMA. Очікується, що кадрові зміни наберуть чинності протягом першого кварталу 2020 р.

За даними AgroPortal, в кінці червня 2017 р. у місті Базель (Швейцарія) було оголошено про завершення угоди між Китайською національною хімічною корпорацією ChemСhina і швейцарською компанією Syngenta.

Сума операції була оцінена в $43 млрд ($465 за акцію). В результаті проведеної операції Syngenta змінила форму власності. Єдиним акціонером стала корпорація ChemСhina.

100% акцій ADAMA належить ChemChina.

Як писали раніше Investory News, швейцарська сільськогосподарська компанія Syngenta оголосила про завершення угоди з придбання всіх активів The Cropio Group — провайдера сервісів у галузі цифрового сільського господарства, послугами якого користуються клієнти у 50 країнах.

Як відомо, наприкінці літа стало відомо, що ChemChina готує до лістинга швейцарську Syngenta AG, яку вона придбала у 2017 р. за $43 млрд. Тоді повідомлялося, що IPO одного з найбільших виробників насіння та засобів захисту рослин може стати рекордним для хімічної галузі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram