Новини
16 Вересня 2022
448

Chainalysis: Україна у трійці світових лідерів щодо використання криптоактивів

Усього у рейтингу 146 країн-учасниць

Україна посіла 3-й рядок зі 146-ти у рейтингу глобального індексу використання криптоактивів у 2022 році, повідомляє Мінцифра з посиланням на дослідження аналітичної фірми Chainalysis.

Цього року Chainalysis суттєво оновили методологію рейтингу Global Crypto Adoption Index. Раніше він розраховувався на основі трьох ключових показників: обсяг ринку криптовалюти на душу населення за паритетом купівельної спроможності (ПКС), обсяг операції з криптовалютами на душу населення за ПКС, та обсяг P2P — переказів на душу населення та кількість інтернет-користувачів за ПКС.

Цього року додали ще два показники на основі обсягу транзакцій DeFi, а також оновили два інші відповідні показники — вони включають лише транзакції, пов’язані з централізованими послугами.

Інакше кажучи, аналітики відокремили децентралізовані фінанси, враховуючи їхній вплив на всю екосистему України у трійку світових лідерів із використання криптоактивів — дослідження Chainalysis.

Загалом у дослідженні Chainalysis взяли участь 146 країн, які оцінювалися за вищезгаданими показниками. Автори дослідження обчислювали середнє геометричне кожної країни, а потім стандартизували остаточне число за шкалою від 0 до 1. Що ближче остаточний результат країни до 1, то вищий її ранг.

Лідером рейтингу криптокраїн Global Crypto Adoption Index залишається В’єтнам. На другому рядку — Філіппіни, а замикає першу трійку Україна. Індія, яка минулого року посідала друге місце, опустилася на четверте місце. Також до першої п’ятірки входять США.

Нагадаємо, хакер викрав у актора Білла Мюррея криптовалюту на $185 тис. Гроші призначалися для благодійного фонду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram