Новини
12 Травня 2023
512

CEO NVIDIA “урізали” зарплату на $2,5 мільйони

Під керівництвом Дженсену Хуангу компанія не досягла поставлених цілей

За підсумками минулого фінансового року CEO NVIDIA скоротили платню на 10% — комітет з винагород вважає, що глава компанії не досягнув запланованих фінансових показників. Дженсен Хуанг отримає $21,356 млн, на $2,5 млн менше від запланованого. Це не дуже вплине на власника статку у $26,1 млрд, до якого входять 3,51% акцій NVIDIA, пише ITC.

Через “непростий рік, з макроекономічними перешкодами, коригуваннями запасів каналів, COVID-19 та змінами архітектури продуктів” прибуток компанії “не відповідав заздалегідь встановленим цілям CC (комітету з винагород) щодо винагороди керівників”. Примітно, що зарплати інших топменеджерів NVIDIA покращилися порівняно з минулим роком:

Попри зниження особистого заробітку, Хуангу нема про що переживати. Хоча компанія й розраховувала заробити більше, її справи йдуть дуже непогано. Попит на відеокарти та спеціалізовані прискорювачі обчислень зростає — після завершення майнінгового буму на зміну йому прийшло захоплення ШІ, що потребує великих обчислювальних потужностей.

Ціна акцій NVIDIA за рік зросла на 73% — з $166 до $288. Для найбільшого приватного акціонера з пакетом понад 86 млн акцій це має стати непоганою втіхою після втрати $2,5 млн. Зараз Дженсен Хуанг посідає 76 місце серед найбагатших людей планети.

Раніше Investory News писали, що колишній рекрутер Google розкрив секрет успішної співбесіди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram