Новини
19 Серпня 2019
1 158

Centodieci: Bugatti представила ексклюзивний та коштовний гіперкар

Хоча мінімальна ціна авто складає €8 мільйонів, однак усі авто розпродані ще до прем’єри

Компанія Bugatti на фестивалі в Пеббл-Біч (штат Каліфорнія, США) представила нову модель гіперкара Centodieci, який забезпечений найпотужнішим мотором і мало не найвищим цінником — €8 млн, повідомляє видання Motor1.

У нинішньому році марці виповнюється 110 років, що й стало приводом для назви моделі. Centodieci якраз і перекладається — “сто десять”.

Bugatti Centodieci став найпотужнішою серед серійних моделей маркою, оскільки віддача фірмового W16 об’ємом 8,0 л з квадронаддувом збільшилася на 100 к. с. і досягла тим самим 1,6 тис. к.с.

Виробник оприлюднив вже й динамічні характеристики. Так, Centodieci здатний набрати 100 км/год за 2,4 секунди, 200 км/год — за 6,1 секунд, а до 300 км/год розженеться всього за 13,1 секунди. Максимальна ж швидкість обмежена на позначці 380 км/год.

За інформацією видання, на створення десяти таких гіперкарів у фірми піде два роки, але замовляти вже пізно. Хоч мінімальна ціна складає €8 млн ($8,8 млн), усі Centodieci були розпродані ще до офіційної прем’єри.

Investory News підготували добірку найдорожчих автівок світу серед яких є й Bugatti La Voiture Noire. Його вартість становить $18,9 млн.

Нагадаємо, Hyundai Motor Group інвестувала €80 млн ($90 млн) в хорватську компанію Rimac, що займається виробництвом електрифікованих гіперкарів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram