Новини
11 Жовтня 2019
1 521

Carlsberg представила прототип екологічної пляшки з паперу

Коли розпочнеться запуск такої тари на ринок, поки не повідомляється

Пивоварна компанія Carlsberg Group представила в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Білі непрозорі пляшки з деревного волокна, які повністю підходять для вторинної переробки , менш шкідливі для навколишнього середовища, ніж алюмінієві або скляні. Саме тому, як пояснює пивна компанія, вони серйозно зайнялися розробкою нової тари для свого товару. Відрізняються прототипи типом спеціальної полімерної плівки, яка створює бар’єр між напоєм та упаковкою.

Розробка ведеться у співпраці з виробниками пакування BillerudKorsnäs, з якою Carlsberg створила спільне підриємоство Paboco. Партнерам допомагають експерти інших екологічних проектів та дослідники Технічного університету Данії.

Нові “зелені” пляшки схожі за формою на стандартні скляні пляшки Carlsberg. На них так само вибиті слоган бренду і підпис засновника компанії Якоба Крістіана Якобсена.

У компанії говорять, що вони виготовлені повністю з натуральних матеріалів і піддаються переробці. Папір, з якої вони зроблені, отриманий з деревини.

Carlsberg також оголосила, що до неї приєдналися інші провідні світові компанії, які єдині у своїх поглядах щодо розвитку технології паперових пляшок.

Для того, щоб пиво не розмочило деревні волокна, в одній пляшці внутрішня поверхня покрита тонкою пет-плівкою (з поліетилентерефталату), а в іншій — плівкою з поліетилен-фураноата.

Компанії необхідно провести ретельні тести на міцність тари, а також переконатися в тому, що вона не впливає на смак напою, що знаходиться всередині. Про терміни повноцінного запуску такої тари на ринок поки не повідомляється.

Нагадаємо, пивоварна група Carlsberg відзвітувала про результати за перше півріччя 2019 р. Чистий прибуток групи зріс на 24,6%, до $461,3 млн. Азія, найдинамічніший ринок пивоварного виробника, забезпечила зростання чистої виручки на 15%.

Як відомо, за 8 місяців 2019 р. продажі безалкогольного пива збільшились на 11,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склали 288,4 млн грн. Це пов’язано з популяризацією здорового способу життя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram