Новини
28 Грудня 2021
684

Canalys: Найпопулярніші бренди смартфонів у світі

Серед п’ятірки лідерів — OPPO і vivo

Експерти аналітичної компанії Canalys оновили статистику світового постачання смартфонів за підсумками третього кварталу 2021 року. З’ясувалося, що навіть дефіцит напівпровідників не завадив деяким брендам покращити свої показники щодо відвантажень фірмових гаджетів.

Згідно з дослідженням, лідером рейтингу наприкінці осені став Samsung — компанія відвантажила 69,4 млн смартфонів. Всупереч 13-відсотковому падінню цього показника, проти минулого року, вендор обійшов суперників: на його частку припадає 21% мобільного ринку.

На другому місці Apple, що поставив 49,2 млн пристроїв. Для американського виробника смартфонів третій квартал 2021-го закінчився із 14-відсотковим зростанням.

Третє місце у Xiaomi: частка китайської компанії на ринку смартфонів становить 14%.

До п’ятірки лідерів також увійшли OPPO і vivo, що показали позитивну динаміку відвантажень і відвоюють по 11% кожна.

На думку аналітиків, Apple забезпечила собі приріст продажів через успіх серії iPhone 13. У планах компанії збільшення кількості постачання у першій половині 2022-го на 30%. Наступного року Apple має намір продати понад 300 млн мобільних пристроїв.

Як писали раніше Investory News, учені з Фуданського університету у Шанхаї розробила новий тип волокна, який накопичує енергію та заряджає нею техніку. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram