Новини
2 Жовтня 2019
1 208

Cadogan Petroleum продає “Газвидобування” за $2,8 мільйони

Покупцем є “Укрінвест Груп”, яка займається постачанням природного газу

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні Cadogan Petroleum досягла домовленості з “Укрінвест Груп” (Київ) з ​​продажу своєї дочірньої “Виробничої компанії “Газвидобування” (Полтава) за $2,8 млн, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву Cadogan на сайті Лондонської фондової біржі.

За інформацією агенції, ТОВ “ПК Газвидобування” є однією з двох дочірніх компаній, які керівництво Cadogan активно намагалося продати останнім часом. “Газвидобування”, яке базується на сході країни, не має ліцензій на розробку вуглеводневих ділянок.

“Продаж “Газвидобування” є частиною плану Cadogan зі створення основи для зростання в Україні шляхом розумного використання коштів і монетизації активів. Першим кроком до зростання нашого видобутку стало повторне введення в експлуатацію старих свердловин, що вимагає мінімального використання капіталу. Другим кроком став успіх на свердловині Блаж-10, продовження роботи по якій буде і далі фінансуватиметься значною мірою шляхом продажу компанії “Газвидобування”, — зазначає генеральний директор Cadogan Гвідо Мікелотті (Guido Michelotti).

Cadogan займається розробкою Дебеславецького і Монастирецького родовищ. За підсумками 2018 р. компанія отримала $1,2 млн чистого прибутку проти $1,6 млн чистого збитку у 2017 р. Середньодобовий видобуток вуглеводнів в минулому році зріс на 61% – до 250 барелів нафтового еквівалента.

Згідно з даними на сайті компанії та Лондонської фондової біржі, 28,55% її акцій належить SPQR Capital Holdings SA, 11,03% — Мішелю Міус (Michel Meeus), 7,93% — CA Indosuez SA. Веронік Салик володіє 7,62% акцій, SPF Devola SA — 7,39%, П’єр Салик — 3,37%. Ще 5,94% володіє компанія Kellet Overseas Inc.

ТОВ “ПК “Газвидобування”, створене у 2001 р. входить у Cadogan Petroleum Plc. З 2006 р.

Як пише видання з посиланням на дані Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців, статутний капітал компанії становить 351,386 млн грн.

Основний вид діяльності — видобуток газу. Ще компанія займається видобутком сирої нафти, торгівлею паливом, діяльністю у сфері архітектури, інжинірингу, геології, геодезії та наданням послуг технічного консультування. До того ж “Газвидобування” володіє ліцензією на постачання природного газу.

ТОВ “Укрінвест Груп” зареєстровано у 2008 р. на “Мді Ентерпрайсіз Інк” (Беліз). Кінцевим бенефіціаром є Вікторія Перченко. На сайті компанії її генеральним директором значиться Сергій Бєлашов.

Компанія займається постачанням природного газу. Її статутний капітал складає 9,032 млн.

Нагадаємо, американська нафтогазова компанія ExxonMobil досягла угоди щодо продажу активів у сфері геологорозвідки та нафтовидобутку в Норвегії місцевій Var Energy за $4,5 млрд.

А нафтовидобувна корпорація Саудівської Аравії Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco) прийняла рішення підвищити розмір базових дивідендних виплат у 2020 році до $75 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram