Новини
6 Червня 2019
765

Бюджет ЄС оцінили в €168,3 млрд

€83 млрд підуть на економрозвиток європейських регіонів і підтримку молоді

Єврокомісія представила пропозиції до бюджету ЄС на 2020 рік у сумі €168,3 млрд, який буде направлений на підвищення конкурентоспроможності європейської економіки та соцстандартів. Цей бюджет – сьома та остання бюджетна пропозиція чинної Єврокомісії в рамках довгострокової фінансової перспективи ЄС на 2014-2020 роки, передає Укрінформ, посилаючись на інформацію Єврокомісії.

Як зазначив Єврокомісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Оттінгер, проект буде спрямований на продовження підтримки ключових пріоритетів ЄС – створення робочих місць, економічне зростання, розвиток молоді, протидії кліматичним змінам, зміцненню безпеки та солідарності.

Як повідомляється, 21% загальної бюджетної пропозиції ЄС на 2020 рік буде спрямовано на подолання кліматичних змін. Понад €83 млрд будуть витрачені на цілі економічного зростання і на розвиток європейських регіонів, а також на підтримку молоді.

“Зокрема, €13,2 млрд пропонується направити на розвиток європейських інновацій за програмою Horizon 2020 року, ще €2,8 млрд будуть використані для підтримки студентської молоді за програмою Erasmus +. На 75% зросте річний бюджет для розвитку європейської системи супутникової навігації Galileo – до €1,2 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Для реалізації Ініціативи по молодіжному працевлаштуванню, що спрямована на підтримку європейської молоді в регіонах з високим рівнем безробіття планується виділити €117 млн.

Ще одна масштабна стаття витрат – підтримка Європейської програми з розвитку оборонної промисловості (EDIDP), на яку буде направлено €225 млн.

Понад €420 млн отримає Frontex – Європейське агентство з охорони кордонів і берегової охорони, в рамках якого почнеться робота з розгортання мобільного прикордонного корпусу потужністю в 10 тис. чоловік. “За погодженням між Європарламентом і Європейською радою, згаданий корпус повинен вийти на повну потужність до 2027 року”, – уточнюють у відомстві.

Також зазначається, що ще €156,2 млн направлять на нову програму rescEU, яка повинна удосконалити чинний механізм цивільного захисту ЄС і значно підвищити можливості європейських країн у боротьбі з лісовими пожежами та іншими проявами стихійного лиха.

На підтримку біженців і переміщених осіб у Сирії, а також на гуманітарну допомогу населенню країн цього регіону до бюджету ЄС буде спрямовано ще €560 млн

Нагадаємо, раніше було названо країни ЄС із найвищим і найнижчим боргом. Найвище відношення державного боргу до ВВП наприкінці IV кв 2018 року було зафіксовано в Греції (181,1%), Італії (132,2%), Португалії (121,5%), Кіпрі (102,5%) та Бельгії (102,0%). Найнижче – в Естонії (8,4%), Люксембурзі (21,4%) та Болгарії (22,6%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram