Новини
13 Вересня 2019
576

Бухгалтерії у поміч: Індійський стартап OKCredit залучив $67 мільйонів

Кошти підуть на збільшення команди й розробку нових технологій

Фото: techcrunch.com

OKCredit, бангалорський стартап, який дозволяє дрібним торговцям оцифровувати свою бухгалтерію, залучив $67 млн у новому раунді фінансування для розвитку бізнесу в країні, повідомляє Techcrunch.

Фінансування серії B для дворічного стартапу очолили Lightspeed і Tiger Global. “Таким чином, новий раунд, збільшив загальний збір OkCredit до $83 млн”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що OkCredit за допомогою мобільного додатку надає можливість продавцям відстежувати свої щоденні покупки й продажі.

“Минулого місяця засновники OkCredit повідомив в інтерв’ю TechCrunch, що додаток зібрав понад 5 млн активних продавців у 2 тис. міст Індії”, – пише видання.

За словами Емі Ву, партнера Lightspeed US, кількість активних користувачів OkCredit зросла у 76 разів з початку року.

Видання зазначає, що наразі послугами OkCredit користується багато продавців: від придорожніх кафе до власників продуктових магазинів і аптек.

Попри те, що сьогодні в Індії понад 500 млн онлайн-користувачів, більшість торговців все одно не оцифровує свій бізнес. “Вони як і раніше покладаються на записники, щоб вести журнал своїх транзакцій”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Харш Похарна, виконавчий директор OkCredit, технологія перейшла від збору платежів готівкою до використання торгових автоматів. “Єдине, що наразі не змінилося – те, що більшість клієнтів як і раніше купують товари в кредит, що записані в блокноті”, – розповів він.

І додав, що залучені кошти стартап використовуватиме для того, аби наймати більшу кількість осіб й розширювати базу своїх користувачів, а також розробити для них ще більше нових технологій.

Нагадаємо, нещодавно інший індійський фінтех-стартап Cred, що дозволяє людям з високим кредитним рейтингом за своєчасні платежі отримувати винагороди та знижки на покупки, медичні послуги, оренду житла тощо, залучив $125 млн інвестицій. Таким чином оцінка компанії досягла $450-500 млн.

А у травні індійській компанії BigBasket, що продає та доставляє продукти, вдалося залучити $150 млн на фоні розширення в Індії електронних комерційних майданчиків Flipkart (77% компанії належить Walmart) і Amazon.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram