Новини
15 Листопада 2019
1 085

Burberry і Tencent укладають партнерство для розвитку роздрібної торгівлі

Люксовий бренд за допомогою технологій інтернет-компанії планує залучити більше клієнтів у Китаї

Британська Burberry, одна з найбільших світових виробників товарів класу “люкс”, і китайська інтернет-компанія Tencent оголосили про укладення ексклюзивного партнерства для просування цифрового маркетингу та продажів, повідомляє Reuters.

Burberry відкриє так званий магазин соціальної роздрібної торгівлі в Шеньчжені на базі технологій Tencent в першій половині 2020 р.

“Це буде унікальний простір для отримання інформації, він буде служити лабораторією для тестування інновацій, які в майбутньому можуть бути поширені на інші магазини мережі Burberry в Китаї”, — йдеться в прес-релізі компанії.

Інші подробиці нової колаборації не були розкриті.

Однак, завдяки своїй популярній платформі онлайн-платежів Wechat Pay і впливовому сервісу мікроблогів Weibo на одному з найбільших у світі ринків предметів розкоші, Tencent пропонує Burberry універсальний формат для маркетингу та продажу своєї продукції в інтернеті та в магазинах. Wechat від Tencent є домінантним чат-додатком у Китаї.

“Соціальні мережі стають дуже важливою частиною шляху покупців розкоші, особливо на етапі залучення, і роздрібна торгівля повинна йти в ногу з цим”, — заявив генеральний директор Burberry Марко Гоббетті.

За його словами, Китай був очевидним місцем для старту, оскільки він є одним із провідних центрів інновацій і технологій, а китайські споживачі — найбільш популярними користувачами соціальних мереж.

Шеньчжень — це сусіднє з Гонконгом місто на материковій частині Китаю, де продажі страждають, оскільки тривалі протести змушують рітейлерів закривати магазини.

Цей крок також викликаний тим, що більш заможні китайські покупці купують вдома, стримувані від закордонних покупок через слабкий юань.

Burberry, відомий своїм традиційним малюнком тартана, оголосив про двозначне зниження продажів в Гонконзі у своєму останньому звіті про доходи, опублікованому в четвер, хоча популярність колекцій дизайнера Ріккардо Тиші збільшила загальні продажі.

До слова сказати, китайські рітейл-гіганти, такі як Alibaba і JD.com, також підвищили ставку в боротьбі за актуальність на прибутковому ринку предметів розкоші, запустивши в середині 2017 р. розкішні сайти з такими брендами, як Hugo Boss.

Доподатковий прибуток Burberry в першому фінансовому півріччі збільшився на 11%, до £193 млн ($247,9 млн) у порівнянні з £174 млн ($224 млн) роком раніше, виручка підвищилася на 5%, до £1,28 млрд ($1,65 млрд).

Акції Burberry на торгах у Лондоні в четвер, 14 листопада, подорожчали на 5,5%. З початку 2019 р. їх вартість підскочила на 25%.

Нагадаємо, польський ритейлер LPP Group, що керує брендами Reserved, Cropp, House, Mohito і Sinsay, заявив, що планує запустити в другій половині 2019 р. в Україні інтернет-магазин.

Як відомо, кількість замовлень українців на AliExpress за 10 місяців 2019 р. зросла на 70%. За цей період компанія доставила з Китаю понад 20 млн відправлень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram