Новини
18 Квітня 2019
1 403

Bunge та Dacsa будують завод на Вінничині

80% готової продукції експортуватимуть по всьому світу

В Україні побудують найбільший комплекс з переробки кукурудзи. Основними інвесторами стануть американська корпорація Bunge спільно з іспанською компанією Dacsa. Сума запланованих інвестицій сягає $14 млн, повідомляє Inventure.

Завод “Дакс Бунге Україна” планують звести в селі Демківці Вінницькій області. “Це буде перше підприємство з такою потужністю в Україні”, – заявив гендиректор “Бунге Україна” Дмитро Горшунов. І додав, що завод буде оснащено сучасним італійським обладнанням, а виробничий комплекс зможе переробляти 300 т кукурудзи в день.

“Повне будівництво всього підприємства планується до кінця наступного року. До кінця 2019 – побудують елеватор”, – повідомили в Вінницькій ОДА.

Сировина для переробки буде закуповуватися в інших регіонах України. В основному це буде зерно кукурудзи твердих сортів, які вирощують сільгоспвиробники у Вінницькій області.

“Передбачається, що 80% готової продукції експортуватимуть по всьому світу”, – повідомляє Inventure.

Транснаціональна компанія Bunge не вперше інвестує в українські підприємства. В червні минулого року відбулося відкриття виробничо-перевантажувального комплексу в Миколаївському порту, який включає завод з виробництва рослинної олії, термінал з перевалки масла і розширені потужності зернового терміналу. Проект став однією з найбільших американських інвестицій в аграрний сектор економіки України.

Група Dacsa – провідний європейський переробник кукурудзи і рис. Переробляє близько 800 тис. т продукції на 6 своїх заводах.

Нагадаємо, світовий виробник спортивних товарів Head планує збудувати в Україні завод вартістю у €80 млн на території Вінницького індустріального парку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram