Новини
17 Лютого 2020
1 111

Будівництво першого в Європі заводу Tesla тимчасово зупинено

Німецький суд підтримав екоактивістів, які виступили проти вирубування лісу на дільниці для Tesla Gigafactory

Вищий адміністративний суд Берліна та Бранденбурга ухвалив рішення тимчасово зупинити будівництво першого в Європі заводу Tesla. Причина – невдоволення місцевого населення й екоактивістів, які стали на захист вирубування лісу для розчищення ділянки назначеної під будівництво Tesla Gigafactory, повідомляє ВВС.

Видання зазначає, що рішення не є остаточним, а заборона діятиме, допоки не буде винесений вердикт у справі екосоюзу “Зелена ліга” проти німецького регулятора, який дозволив вирубку.

На думку активістів завод становить загрозу для місцевої дикої природи. “Протестувальники підрахували, що повне зачищення ділянки у 300 га може бути завершене за три дні – швидше, ніж судові органи змогли б ухвалити остаточний вердикт за скаргою”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією видання Focus.de, ділянка для Gigafactory була призначена для будівництва заводу BMW близько 20 років тому. “Через те, що він простоював за ці роки на ділянці виріс ліс й оселилися тварини. Тепер на їх захист виступили екоактівисти”, – пише видання.

І додає, у Tesla вже оголосили, що вживатимуть заходів з охорони навколишнього середовища у регіоні.

Нагадаємо, у листопаді минулого року гендиректор компанії Tesla Ілон Маск заявив, що Берлін стане майданчиком для її першого великого європейського заводу Gigafactory.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram