Новини
28 Серпня 2019
1 059

British Petroleum продає свої активи на Алясці за $5,6 млрд

Угода є частиною планів компанії із залучення $10 млрд протягом наступних двох років шляхом продажу активів 

На фото: нафтова станція BP North North на Північному схилі, Аляска/Damian Gillie/Getty Images

Британська нафтова компанія British Petroleum (BP) заявила у вівторок, що погодилася продати свої активи на Алясці за $5,6 млрд американській нафтовій компанії Hilcorp Alaska, повідомляє Reuters.

BP заявила, що угода, яка містить в собі частки в гігантському родовищі Prudhoe Bay і Trans Alaska Pipeline, є частиною її планів із залучення $10 млрд протягом наступних двох років шляхом продажу активів для подальшого зміцнення свого балансу.

Сума угоди становить $4 млрд, а решта $1,6 млрд — у вигляді наступних виплат.

“Ми постійно змінюємо структуру ВР, і сьогодні у нас є інші можливості, як в США, так і по всьому світу, які більш тісно пов’язані з нашою довгостроковою стратегією і більш конкурентоспроможні для наших інвестицій”, — прокоментував генеральний директор British Petroleum Боб Дадлі.

Як стверджують в компанії, чистий видобуток нафти BP з Аляски, як очікується, складе в середньому майже 74 тис. барелів на день у 2019 р.

Угода відбулася через пару місяців після того, як BP погодилася продати свої частки в нафтових концесіях в Суецькій затоці в Єгипті компанії Dragon Oil, яка знаходиться в Дубаї, за нерозкриту суму.

BP також повідомила, що близько 1,6 тис. співробітників, які працюють в компанії на Алясці, повинні якомога раніше бути поінформовані про процес можливого переходу в Hilcorp Alaska.

Нагадаємо, державна бразильська нафтопереробна компанія Petrobras залучає потенційних покупців. В результаті продажу активів компанії держава може залучити близько $18 млрд.

А нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco, найбільший у світі виробник нафти, оголосила, що в першому півріччі її чистий прибуток склав $46,9 млрд проти $53,02 млрд за аналогічний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram