Новини
31 Травня 2021
946

Британський уряд може заборонити торгівлю хутром

У країні вирішили посилити стандарти захисту тварин після виходу з єдиного ринку Євросоюзу

Міністерство навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства (Defra) закликало англійців взяти участь у дискусії з продажу хутра, повідомляє The Guardian. Причиною стало рішення уряду посилити стандарти захисту тварин після відходу з єдиного ринку ЄС.

Будуть розглянуті соціальні та економічні наслідки продажу хутра як у Великій Британії, так і за кордоном.

За результатами обговорення Велика Британія може ввести повну заборону на продаж хутряних виробів.

У 2000 році країна стала першою в Європі, яка заборонила розведення хутрових звірів для отримання шкурок. Влада Англії ввела суворі правила, що забороняють ввезення шкіри та хутряних виробів від промислового полювання на тюленів, домашніх кішок і собак. Однак продаж хутра інших тварин у Великій Британії як і раніше легальний.

Дружина прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона Керрі Саймондс назвала тих, хто купує хутро, “реально хворими” людьми, нагадує видання.

Велика Британія більше не пов’язана правилами єдиного ринку ЄС, які не дозволяли будь-якій окремій країні мати односторонню позицію щодо торгівлі хутром.

“У нас сьогодні одні з найвищих стандартів захисту тварин у світі. Тож, як незалежна нація тепер ми можемо переглянути деякі з наших законів про захист тварин, зокрема імпорт хутра для використання шкурок під час виробництва одягу”, — підкреслив міністр навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства Джордж Юстіс.

За словами міністра, думки, дані й тематичні дослідження, отримані внаслідок консультації, будуть мати життєво важливе значення для того, щоб допомогти сформувати майбутню політику держави у сфері продажу хутра.

За даними організації “Люди за етичне ставлення до тварин” (PETA), сотні дизайнерів і брендів, зокрема Coach, Giorgio Armani, Gucci, Donna Karan, Calvin Klein, Michael Kors, Ralph Lauren і Versace, вже припинили використання хутра.

Своєю чергою Британська асоціація хутряної торгівлі (BFTA) стверджує, що натуральне хутро служить протиотрутою від екологічно шкідливої ​​швидкої моди та не повинен бути заборонений, якщо він отриманий етично допустимим шляхом.

Investory News дізнавалися, як виробники одягу намагаються покінчити із забрудненням навколишнього середовища, переробляючи старі речі та альтернативні матеріали на нові. Докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram