Новини
26 Червня 2019
1 291

Британський онлайн-банк Monzo залучив $143 млн інвестицій та отримав оцінку у $2,5 млрд

Кількість користувачів банку тільки у Великій Британії перевищила 2 млн чоловік. Отримані кошти компанія планує використати на розвиток та укріплення своїх позицій у США

Британський онлайн-банк Monzo залучив £113 млн ($143 млн) в ході чергового інвестиційного раунду, що дозволило йому досягти оцінки у £2 млрд ($2,5 млрд), йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Новий раунд фінансування очолили венчурний фонд Y Combinator Continuity та Latitude Venture Partners. Інвесторами також стали General Catalyst та Stripe.

Як йдеться у повідомленні, компанія планує використати отримані кошти на розвиток та укріплення своїх позицій у США. Monzo хоче запуститися в США в партнерстві з місцевим банком, а в майбутньому отримати власну банківську ліцензію.

“Ключем до успіху на цьому ринку буде створення повністю локалізованої версії сервісу”, – зазначив співзасновник Monzo Том Бломфілд.

Як відомо, Monzo – фінансово-технічний сервіс, за допомогою якого можна за кілька хвилин відкрити дебетову карту і здійснювати грошові перекази. У компанії немає фізичних відділень. Серед її конкурентів американська Chime, британський фінтех-стартап з російським корінням Revolut, німецька N26 і інші компанії.

За даними компанії, онлайн-банк має понад 2 млн користувачів в Британії, де знаходиться штаб-квартира компанії.

Інвестори оцінили Monzo у понад £2 млрд ($2,5 млрд). Під час останнього раунду фінансування в жовтні 2018 року компанія оцінювалася в £1 млрд ($1,3 млрд).

Нагадаємо, українським банкам вдалося збільшити прибуток майже у два рази. З початку року чистий прибуток склав 23,4 млрд грн – у 1,8 раза більше, ніж у 2018 році.

З 25 жовтня 2019 року Нацбанк України вводить в обіг банкноту нового найвищого номіналу – 1 тис. грн. На лицьовій стороні буде зображено портрет Володимира Вернадського, на зворотній – будівлю Президії Національної академії наук України.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram