Новини
9 Січня 2023
386

Британські політики виступили за трибунал над росією

Заяву склали колишній прем’єр Великої Британії Гордон Браун з юристом Філіпом Сендсом

Високопоставлені британські політики з різних партій та колишні урядовці закликали уряд країни підтримати створення спеціального трибуналу для розслідування російської агресії проти України, пише The Observer.

Текст спільної заяви опубліковано на сайті колишнього прем’єра Великої Британії Гордона Брауна, який склав його разом із юристом Філіпом Сендсом, який першим виступив за створення трибуналу.

Згідно з даними видання, заяву також підписали лідер лейбористів Кір Стармер, колишній генсек НАТО Джордж Робертсон, ексміністр закордонних справ Девід Оуен, колишній лідер консерваторів Іан Дункан Сміт та ін.

У той час, як Міжнародний кримінальний суд (МКС) вже розглядає злочини проти людяності та воєнні злочини, скоєні в Україні, він не має повноважень розслідувати сам факт агресії щодо злочинів, вважають прихильники спеціального трибуналу. На їхню думку, створення спеціального трибуналу чинитиме додатковий тиск на володимира путіна та російських чиновників, які побоюватимуться виїжджати за межі країни через загрозу арешту, пише The Observer. Раніше Нідерланди повідомили про готовність прийняти у себе такий трибунал під егідою ООН.

Британський уряд підтримує розслідування МКС, що проводяться Україною, але також розглядає й інші запропоновані “механізми притягнення росії до відповідальності”, повідомили в пресслужбі кабміну.

Нагадаємо, кіберполіція розкрила понад 50% криптовалютних кримінальних правопорушень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram