Новини
20 Серпня 2021
742

Британські паби опинилися на межі закриття через перебої з постачанням пива

Ринок вантажоперевезень країни зіткнувся з кадровим голодом

У багатьох пабах Великої Британії закінчуються запаси пива популярних марок, пише Daily Mail. При цьому нові постачання скасовуються через брак водіїв і складського персоналу.

Ринок вантажоперевезень Великої Британії зіткнувся з кадровим голодом. Автошколи закриті через пандемію, і водії не можуть пройти регулярне тестування для продовження водійських прав. Крім того, багатьом мігрантам, які працювали далекобійниками, довелося повернутися на батьківщину після Brexit. Ще частина водіїв не може вийти на роботу через антиковідні обмеження.

Британський уряд залучив до розв’язання проблем з логістикою військових, проте зараз їх сили кинуті на доставлення харчових продуктів і медикаментів.

Меншою мірою перебої з постачанням торкнулися індустрії крафтового пива, виробництво якого не залежить від великих пивоварних компаній. Для всіх інших вантажоперевезення стали “справжнім нічним кошмаром”, розповіла виданню виконавчий директор Шотландської асоціації ліцензованої торгівлі Колін Вілкінсон. “Безумовно, деякі підприємства закриються”, — додала вона.

Зокрема, про скасування постачання оголосила пивоварна компанія Heineken. “Ми повідомили клієнтів про те, що не зможемо виконати замовлення через проблеми з логістикою. Зараз ми продовжуємо працювати з нашими партнерами над розв’язанням проблеми та одночасно вивчаємо альтернативні способи доставлення пива і сидру покупцям”, — сказав представник Heineken у Великій Британії.

Ситуація може стати ще гірше, оскільки працівники компанії GXO Logistics Drinks, на чию частку припадає до 40% постачання в країні, планують вийти на страйк через розбіжності з керівництвом з приводу зарплат. Всього в страйку готові взяти участь понад 1 тис. осіб, пише видання.

У пабі Fox & Hounds в Клаверінзі розливне пиво закінчилося ще 15 серпня. Його керівництво розповіло виданню, що намагається самостійно доставляти напої, орендуючи вантажні автомобілі.

У зв’язку з цим голова Товариства незалежних пивоварів Джеймс Кальдер запропонував закладам переглянути політику закупівель. “Саме час пабам, барам і ресторанам не тільки працювати з глобальними компаніями, але й звернути увагу на місцевих незалежних виробників”, — сказав експерт.

Тим часом найбільші у світі пивоварні компанії Anheuser-Busch InBev (виробляє Bud, Corona Extra, Hoegaarden, Leffe та інші) і Heineken зробили ставку на безалкогольні напої для відновлення продажів після пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram