Новини
1 Вересня 2020
806

Британські консалтингові фірми отримали понад £100 мільйонів за консультації щодо коронавірусу

З березня різні міністерства уклали 106 договорів з фірмами, серед яких — зокрема PwC, Deloitte та McKinsey

Влада Великої Британії заплатила найбільшим консалтинговим компаніям країни понад £100 млн ($133,46 млн) за консультації зі здійснення заходів, необхідних в умовах пандемії коронавірусу, повідомляє Financial Times з посиланням на документи, оприлюднені урядом у зв’язку із запитами ЗМІ.

З березня нинішнього року різні міністерства уклали 106 договорів на загальну суму £109 млн з консалтинговими фірмами, зокрема PwC, Deloitte, McKinsey.

Контракти стосувалися консалтингової підтримки в питаннях поставок засобів індивідуального захисту, запуску програм тестування на коронавірус і відстеження контактів заражених осіб, закупівлі апаратів ШВЛ тощо.

Зокрема, Deloitte було доручено забезпечити поставки в лікарні та лабораторії засобів індивідуального захисту, а McKinsey допомагала продумувати “мету, завдання та зміст” програми тестування населення.

Найбільшим підрядником стала PwC, що отримала £21 млн за 11 контрактами, і яка консультувала British Business Bank з питання кредитування бізнесу, що припинив роботу в період пандемії.

Як зазначає FT, за існуючими нормами повідомлення про укладення держконтракту має публікуватися протягом 30 днів з моменту його підписання, проте деякі з вищевказаних контрактів не оприлюднювалися протягом трьох місяців.

Крім того, як показує аналіз контрактної документації, проведений дослідницькою компанією Tussell, за багатьма з контрактів подавалися скарги у зв’язку з якістю послуг або виникали питання з вартості контракту. Так, міністри тіньового кабінету поставили під сумнів вартість контракту з компанією McKinsey, яка за розробку цілей, завдань і змісту програми тестування отримала £560 тис.

Нагадаємо, кар’єр відкритого типу Bradley Mine, остання шахта в Англії, закриється після провалу планів з розширення. Шахта пропрацювала близько 200 років і останнім часом добувала 150 тис. тонн вугілля на рік.

Як відомо, у Великій Британії планують до кінця 2020 р. запустити перший інвестиційний фонд, орієнтований на водень, який матиме назву HydrogenOne Capital. Стартовий капітал фонду — £250 млн ($315 млн).

Раніше Investory News писали, як підприємливий мільйонер перетворить 20 офісних просторів у східному Лондоні у комплексі Royal Albert Docks біля міського аеропорту в 2 тис. індивідуальних капсул, щоб знизити ризик зараження коронавірусом на робочому місці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram