Новини
3 Квітня 2019
894

Британські інвестори придбали 30% нового випуску євробондів “АЛРОСА”

Алмазодобувна компанія розмістила євробонди на $500 млн

Британські інвестори стали найактивнішими покупцями нового п’ятирічного випуску доларових євробондів “АЛРОСА”, який компанія розмістила для їх рефінансування з погашенням у 2020 р., передає Інтерфакс.

“АЛРОСА” розмістила євробонди на $500 млн під 4,65%. Початковий орієнтир прибутковості випуску становив 5-5,125%, потім він був знижений до 4,875%. Кінцевий орієнтир прибутковості був встановлений в діапазоні 4,65-4,75%.

“Книга заявок на піку перевищила $2,5 млрд. У ході транзакції було подано понад 200 заявок від інвесторів. Розміщення привернуло значний інтерес інвесторів, так як емітент досить рідко виходить на міжнародний борговий ринок”, – прокоментував керівник управління ринків боргового капіталу “ВТБ Капітал” (виступив організатором поряд з JP Morgan та “Газпромбанк”) Андрій Соловйов.

За його словами, інвестори з Великобританії купили 29% випуску, з континентальної Європи – 20%, з Росії – 18%, з США – 17%, з Швейцарії – 11%, а 5% – припало на інвесторів з Азії та регіону Близького Сходу та Північної Африки. Дві третини – на керуючих активами і фонди, 34% паперів придбали державні та приватні банки.

Як пише агентство, алмазодобувна компанія розмістила єврооблігації вперше майже за 9 років. Останній випуск євробондів “АЛРОСА” був розміщений восени 2010 року. Тоді компанія продала десятирічні євробонди на $1 млрд із прибутковістю 7,75% річних.

Кошти від розміщення нового випуску компанія планує направити на викуп частини євробондів з погашенням у 2020 р. У вівторок компанія повідомила, що викупить єврооблігації номінальним обсягом $400 млн, з урахуванням того, що боргові папери будуть купувати за ціною вище номіналу. Всього на викуп буде витрачено $427 млн.

Чистий борг “АЛРОСА” на кінець 2018 р. склав $971 млн, що в 1,5 рази нижче рівня річної давності ($1,494 млрд). Показник “чистий борг/EBITDA”  дорівнював 0,4х проти 0,7х роком раніше.

Серед великих міноритаріїв “АЛРОСА” – фонди East Capital та Genesis, які контролюють у сукупності більше 2% акцій.

Як відомо, британський консорціум інвестує в супутникового оператора Inmarsat. Згідно умов угоди, акціонери Inmarsat отримають $7,21 за акцію Inmarsat, що включає $7,09 за кожну акцію плюс попередньо узгоджений остаточний дивіденд у розмірі $0,12 за акцію.

Також, державна перестрахувальна компанія Pool Re (Великобританія) анонсувала випуск перших у світі “катастрофних облігацій”, призначених виключно для захисту від терактів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram