Новини
1 Серпня 2019
968

Британська Revolut запустила сервіс для купівлі акцій з порогом входу $1

Перші 100 угод на місяць будуть безкоштовними, за більшу кількість візьмуть комісію – £1 з кожної угоди

Британська фінансова компанія Revolut Ltd, що пропонує банківські послуги, у своєму додатку запустила функцію торгівлі акціями, яка дозволяє купувати та продавати акції 300 компаній, допущених до торгівлі на біржах Nasdaq і NYSE, про це повідомляється у блозі компанії.

Зазначається, що пізніше буде ще додано акції британських і європейських компаній, а також біржових фондів. “Наразі мінімальне обмеження по операціях складає $1”, – йдеться у повідомленні.

Поки що новий сервіс доступний власникам карт Revolut Metal, обслуговування якої коштує £12,99 в місяць. “Він безкоштовний в межах 100 операцій на місяць, потім буде стягуватися комісія, яка складатиме £1 з кожної угоди, а також 0,01% в рік від суми на брокерському рахунку”, – повідомили у компанії.

І додали, що в період бета-тестування комісії діяти не будуть. Про закінчення цього періоду компанія пообіцяла повідомити заздалегідь.

Зазначається, що пізніше функція торгівлі акціями стане доступна для користувачів інших тарифних планів. “Клієнти Revolut Premium (£6,99 на місяць) отримають можливість здійснювати 8 угод на місяць, а клієнти безкоштовного тарифу – три угоди на місяць. З цих користувачів буде стягуватися комісія в £1 з кожної угоди понад ліміт, а також 0,01% в рік від суми на брокерський рахунок”, – заявили у Revolut.

За інформацією видання VC, наразі аналогічний сервіс з торгівлі акціями без комісій пропонує Robinhood – американська компанія, що надає фінансові послуги з допомогою мобільного додатку, який дозволяє приватним особам інвестувати в публічні компанії та біржові фонди, що котируються на американських біржах.

Revolut – банківський сервіс, наразі працює в Британії, Європі та Австралії. Основний продукт Revolut – валютний сервіс, який пропонує обмінний курс без банківської комісії. З моменту заснування компанії у 2015 році клієнтами стали 5 млн осіб.

Раніше Investory News писали, що один із конкурентів фінтех-стартапу Revolut – британський онлайн-банк Monzo – фінансово-технічний сервіс, за допомогою якого можна за кілька хвилин відкрити дебетову карту і здійснювати грошові перекази, в кінці червня залучив £113 млн ($143 млн) в ході чергового інвестиційного раунду, що дозволило йому досягти оцінки у £2 млрд ($2,5 млрд). Компанія планує використати отримані кошти на розвиток та укріплення своїх позицій у США. Monzo хоче запуститися в США в партнерстві з місцевим банком, а в майбутньому отримати власну банківську ліцензію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram