Новини
3 Березня 2021
776

Британія розраховує у 2021 році збільшити іноземний турпотік на 21%

Але основним питанням для відновлення туризму залишається вакцинація

Велика Британія розраховує у 2021 році збільшити іноземний турпотік на 21% проти минулого року, до 11,7 млн ​​прибуттів, але до рівня 2019 року ще далеко, повідомляє Інтерфакс з посиланням на коментар голови відділу досліджень національного офісу із туризму Великої Британії VistiBritain Річарда Ніколса.

“Наш останній прогноз зі в’їзного туризму 2021 року передбачає зростання турпотоку на 21% проти 2020 року, до 11,7 млн ​​прибуттів. При цьому він залишиться нижче рівня 2019 року на 71%. Витрати іноземних туристів, як очікується, становитимуть £ 6,6 млрд, що на 16% вище, ніж у 2020 році, але на 77% менше, ніж 2019-го”, — зазначив він під час онлайн-виставки ExploreGB.

За словами Ніколса, ці цифри легко можуть бути переглянуті в бік зниження в залежності від ситуації c пандемією.

“Ключовим питанням для відновлення туризму зараз стає вакцинація. Від того, як вона буде йти в різних країнах, буде залежати й реалізація наших прогнозів з турпотоку. Найближчі кілька місяців ми навряд чи побачимо зростання числа туристів. Прогнози для Європи припускають початок відновлення в другій половині року, але до рівня помітно нижче доковідного. Процес повернення туристів з далеко розташованих країн буде повільнішим і явно розрізняються від країни до країни”, — додав експерт.

Внутрішній туризм, за його словами, буде відновлюватися швидше іноземного, що вже показало літо 2020 року.

“За прогнозами Oxford Economics, в’їзний туризм до Великої Британії не відновиться до доковідного рівня раніше 2025 року, а витрати туристів у країні — раніше 2027”, — підкреслив Ніколс.

Він зазначив, що рівень бронювання квитків до Великої Британії залишається катастрофічно низьким. У лютому він був нижче рівня аналогічного місяця 2020 року на 97%.

На виставці ExploreGB, яку щорічно організовує VisitBritain, британські готелі, музеї, транспортні компанії та інші постачальники послуг у сфері туризму зустрічаються із закордонними туроператорами, що відправляють до Великої Британії туристів. Щорічно місце проведення змінюється, щоб закордонні гості могли подивитися різні регіони. У 2020 році форум не проводився через пандемію, а у 2021-му проходить в онлайн-форматі.

Як відомо, іноземні робітники масово залишають Велику Британію, країна зіткнулася з найсильнішим відтоком людей з часів Другої світової війни. Це загрожує економіці, вже підірваною Brexit і коронавірусом.

А от Таїланд почав реалізовувати власні плани із залучення заможних туристів. 70 таких мандрівників з шести країн світу проведуть обов’язковий при в’їзді в Таїланд карантин на віллі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram