Новини
7 Червня 2019
1 061

Бразильські інвестиції: У Кропивницькому побудовано майнинг-ферму за $100 млн

Наразі проект готовий залучати нових інвесторів, які б вклали у його розвиток від $20 тис. до $100 тис.

Бразилець японського походження Карлос Фузіяма створив у Кропивницькому дата-центр на 17 тис. відеокарт, розмістивши його у будівлі колишньої їдальні заводу друкарських машин “Друкмаш”. На проект інвестор витратив понад $100 млн, передає Liga.Tech.

Як повідомляється, придбані відеокарти здатні майнити криптовалюту Ethereum, а також використовуватися в хмарних обчисленнях. У будівлі розміщені кілька трансформаторних підстанцій. Кожна відеокарта має потужність близько 2 кВт. “Загальна потужність становить близько 35 МВт”, – відмічають техпрацівники дата-центру.

“У свою чергу, близьке до Кіровоградобленерго джерело розповіло, що майнингова ферма отримала техумови на 6 МВт”, – пише видання.

І додає, що технічними підрядниками за цим проектом виступили засновники групи IT-компаній Dinaline Юрій Лазебник і Олег Крот. “Вони також постачають дата-центру софтові рішення для систем вентиляції та рендеринга”, – йдеться у повідомленні.

Саме засновники Dinaline переконали Карлоса Фузіяму використовувати обладнання для хмарного рендеринга відео у 2018 році, коли криптовалютний ринок пішов на спад, а майнинг Ethereum перестав бути прибутковим заняттям. Вони допомогли зареєструвати в Україні юридичну особу, на яку офіційно заводиться валютний виторг за віртуальну оренду серверів.

У свою чергу Фузіяма розповів, що має ще один майданчик під невелику ферму – в Чернівцях. З неї він пробував заходити в Україну, але згодом зосередився на основному дата-центрі в Кіровоградській області.

Зазначається, що найближчим часом планується розширення потужностей, запуск нової криптовалюти Ethereum Express, розширення бізнесу в Запоріжжі та потенційні прямі контракти з атомними електростанціями. “Однак тільки після появи в Україні вільного ринку електроенергії”, – йдеться у повідомленні.

Наразі Карлос Фузіяма разом із партнерами зайняті пошуком інвесторів, готових вкласти в хмарний дата-центр від $20 тис. до $100 тис. “Окупність вкладень обіцяють протягом 4-5 років”, – пише видання.

Нагадаємо, серед 23 країн, що розвиваються у період з 2015 до 2018 року Україна посіла третє місце за обсягом прямих іноземних інвестицій. Згідно з показником, що виражений у відсотках від ВВП без урахування надходжень від реінвестування, найбільше інвестицій отримала Бразилія (3,4%) та Колумбія (2,9%). Україна зайняла третю позицію – 2,7%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram