Новини
26 Лютого 2020
802

Боб Айгер покидає посаду гендиректора Disney, перетворивши компанію в найбільшу студію Голлівуду

Його місце займе Боб Чапек, який керував бізнесом тематичних парків

Боб Айгер, який з 2005 року був гендиректором найбільшої у світі компанії у сфері розваг і медіа – американської Walt Disney покидає свою посаду, про це йдеться у повідомленні ради директорів Disney.

Його місце займе Боб Чапек, який у Disney з 1993 року, він керував бізнесом тематичних парків (займав пост голови Disney Parks і керував підрозділами Disney parks and consumer products).

Зазначається, що Айгер залишиться в Disney до кінця наступного року на посаді виконавчого голови.  Він став відомий успіхами Disney та перетворенням компанії у найбільшу студію Голлівуду. При ньому компанія придбала Pixar (2006 р.), Marvel (2009 р.), Lucasfilm (2012 р.) і 21st Century Fox (2018 р.).

Зазначається, що Айгер сам ініціював зміну керівництва в компанії. “Для Walt Disney наразі “найоптимальніший час” для змін, який настав після успішного запуску стримінгового сервісу Disney + і придбання кіностудії 21st Century Fox”, – заявив він, повідомляє Financial Times.

У 2018 р. Disney придбав активи 21st Century Fox у їх основного власника Руперта Мердока за $71 млрд. Крім прав на три відомі кінофраншизи Disney також отримав кіно- і телестудії 20th Century Fox, ряд кабельних каналів телемережі Fox, включаючи National Geographic і частку в стримінговому сервісі Hulu.

Нагадаємо, у листопаді минулого року акції Walt Disney Co зросли до рекордного максимуму після оголошення медіа компанії, що на її новий стримінговий сервіс “Disney+” виник “надзвичайний споживчий попит” і кількість нових передплатників досягла 10 мільйонів у перший день.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram