Новини
20 Січня 2020
1 354

Bloomberg: У рейтингу інноваційних економік Україна опустилася на три позиції

З 60 країн вона посіла 56 місце

Цього року у рейтингу інноваційних економік видання Bloomberg Україна з 60 країн (переважно це країни Європи, Північної Америки та Азії) посіла 56 місце, опустившись за рік на 3 позиції.

Що стосується лідерів рейтингу, то перше місце цьогоріч, набравши 88,21 бала, посіла Німеччина. “Країна вперше за останні шість років посунула Південну Корею”, – пише видання.

Другу та третю позиції зайняли Південна Корея та Сінгапур відповідно. До п’ятірки найбільш прогресивних економік також увійшла Швейцарія та Швеція.

Рейтинг інноваційних економік 2020

Рейтинг інноваційних економік розраховується на підставі інформації про інтенсивність досліджень та розробок, виробництво інноваційних послуг та товарів, продуктивність праці, активність патентної діяльності та інших показниках.

Зазначається, що даний індекс враховує якість освіти та концентрацію високотехнологічних компаній у тій чи іншій країні.

Нагадаємо, у світовому рейтингу добробуту, що складається міжнародною аналітичною організацією Legatum Institute, Україна минулого року посіла 96-е місце зі 167 країн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram