Новини
24 Березня 2021
789

Bloomberg: Онлайн-брокер Robinhood подав заявку на IPO

Наразі не відомо, що саме обере компанія — традиційне IPO чи прямий лістинг

Компанія Robinhood Markets, власник популярного додатка для торгівлі акціями, конфіденційно подала заявку на первинне публічне розміщення акцій в комісію з цінних паперів і бірж США (SEC). Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на співрозмовників, знайомих з планами лістингу.

“Ці плани ще можуть змінитися, — зазначають джерела агентства. — Компанія обрала для розміщення біржу Nasdaq”.

Наприкінці лютого Bloomberg повідомив, що Robinhood планує подати заявку на IPO у березні. За словами джерел агентства, брокер обговорював тоді проведення первинного розміщення з андеррайтерами.

Представник компанії, що базується в Менло-Парку (Каліфорнія), відмовився від коментарів з приводу подачі заявки на IPO.

У вересні 2020 року Robinhood був оцінений у $11,7 млрд. Популярність платформи різко зросла на фоні того, що люди сидять вдома через коронавірус. Як наслідок вони почали частіше використовувати додаток, щоб заробити та зайняти свій час. Користувачами Robinhood також стали трейдери з Reddit, які масово скуповували акції мережі магазинів відеоігор GameStop.

На фоні різкого зростання обсягу торгів Robinhood залучив $3,4 млрд двома траншами — по $2,4 млрд і $1 млрд. “Інвестори, які надали Robinhood фінансування, отримають додатковий акціонерний капітал у компанії”, — зазначають джерела Bloomberg.

І додають, що транш на $2,4 млрд буде конвертований в акції виходячи з оцінки компанії у $30 млрд або зі знижкою у 30% до ціни первинного розміщення, в залежності від того, яка вартість виявиться нижчою. “Ще $1 млрд буде конвертований виходячи або зі знижки у 30% або за оцінки у $33 млрд”, — заявив співрозмовник агентства.

Раніше Investory News писали, що понад 100 інвесторів подали до суду на сервіс роздрібної торгівлі акціями Robinhood. Вони вимагали п’ятимільйонної компенсації за обмеження у роботі з низкою американських компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram