Новини
11 Вересня 2019
985

Bloomberg назвав Porsche 911 найприбутковішим автомобілем у світі

Продажі цього авто минулого року зросли на 3% — до 256 тисяч автомобілів

Восьме покоління моделі Porsche 911 німецького бренду виявилося найвигіднішим, ніж будь-який інший транспортний засіб, що дебютував у минулому році, пише Bloomberg.

З моменту запуску нового 911 на його частку припало майже 30% від загального доходу Porsche AG, хоча, згідно з недавнім звітом Bloomberg Intelligence, автомобіль займав всього 11% від загального обсягу продажів компанії.

Модель обійшла таких конкурентів, як Ferrari F8 Tributo, Aston Martin DBX, Mercedes-Benz GLE і BMW X5, хоча всі вони принесли прибутку більше, ніж частка продажів.

Для порівняння, Ferrari F8 Tributo може похвалитися тільки 17% від загального доходу виробника, GLE разом з GLS займають 24% від виручки Mercedes, BMW X5 — 7%.

Як зазначив аналітик з дослідження автомобільного капіталу Майкл Дін, всі зазначені моделі непропорційно прибуткові, проте Porsche 911 виділяється навіть з цього ряду.

Його продажу допомагає велика кількість опцій, які при мінімальних витратах генерують чистий прибуток, а також великий попит у Китаї.

В результаті, світові продажі Porsche у 2018 р. зросли на 3%, до 256 тис. автомобілів, в той час як поставки 911 показали двозначне зростання — на 10%, до 35,5 тис. автомобілів.

Нагадаємо, Porsche, потрапивши в “дизельний скандал”, змушений заплатити штраф у розмірі €535 млн. За інформацією німецької прокуратури Штутгарта, близько 99 тис. машин з дизельними двигунами V6 і М8 не відповідали вимогам до вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram