Новини
12 Листопада 2021
600

Bloomberg: Дефіцит PlayStation 5 збережеться ще багато місяців

Основних причин дві — брак компонентів і глобальні проблеми з логістикою

Компанії Sony наразі ніяк не вдається розв’язати проблему з нестачею свого найпопулярнішого продукту — нової ігрової консолі PlayStation 5, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

“Sony не просто не справляється із попитом на консоль, компанія ще й змушена скорочувати постачання на ринок. За попередніми даними, найближче замовлення становило 16 млн пристроїв, новий план з постачання — до 14,8 млн штук”, — зазначає агенція.

Основна причина — дефіцит компонентів. Компанії не вистачає чіпів для збору потрібної кількості пристроїв. А ще — глобальні проблеми з логістикою, через що всі процеси йдуть повільніше.

І це при тому, що попит на PlayStation 5 вищий за свого попередника. Що стосується цифр, то продажі PlayStation 4 (у штуках) йдуть краще — у компанії не було проблем із чіпами та затримок на виробництві.

Через дефіцит проблеми з постачанням спостерігаються у всьому світі. Наразі нову PS5 складно купити як у Києві, так і в Нью-Йорку. “І зважаючи на все, швидко ця проблема не розв’яжеться”, — наголошує Bloomberg.

І додає — проблема спостерігається не тільки у Sony: нещодавно компанія Nintendo скоригувала план продажів приставок Switch з тієї ж причини — брак компонентів.

Раніше Investory News писали, що під час пандемії витрати користувачів на мобільні ігри зросли на 40%. Так, у першому кварталі 2021 року Roblox стала найприбутковішою грою у всьому світі в iOS і Google Play.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram